Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A verveteles genetikai vizsgal...

A verveteles genetikai vizsgalaton ugyanazt nezik, mintha uh os vizsgalat lenne?

Figyelt kérdés
2016. márc. 5. 17:45
 1/4 A kérdező kommentje:

Azaz most olvasom hogy verveteles is van, de van akinel pedig a hasfalat szurjak at. Nemtudom most.

En voltam vervetelen, aminek eredmenyerol nem tudok. Es ra egy hetre uh os vizsgalaton voltam, aza a genetikain, ahol kb 20 percig neztuk monitoron a babat, de mindent rendben talaltak akkor. Lattuk dobog a pici szive, azt mondtak mindene megvan, jol fejlodik, de a nemet meg nem tudtak megmondani, pedig kerdeztem. mondtak, majd a kovetkezo uh on.

2016. márc. 5. 17:54
 2/4 anonim ***** válasza:

Tehát te voltál a kombinált teszten? 12 betöltött hetes voltál, voltál egy uh-n, ahol megmérték a nyaki redőt és voltál egy vérvételen, aminek még nincs eredménye. jól értem?

akinek a "hasfalát szúrják át", ők azok, akiknek ezen a teszten a magzatuk magas kockázatot produkált valamelyik betegségre. nekem pl. magas kockázatú volt a Down, amniocentézisnek hívják ezt a beavatkozást. Van helyette kétféle vérteszt is, azt is lehet választani.

De ez csak annak kell, akinek rossz a kombinált teszt eredménye (amivel te még nem rendelkezel, hogy jó-e vagy rossz), és meg akarja tudni, hogy beteg-e a magzata vagy nem.

38hkm

2016. márc. 5. 18:00
 3/4 anonim ***** válasza:

nem. uh-on a babát látják. a szerveit, végtagjait, azt viszont nem látják, hogy van-e genetikai betegsége, maximum arra utaló jeleket.

vérvételen a te véredet nézik, a te genetikai állományodat vetik össze az uh eredményeivel, tehát itt mondanak egy esélyszámot, mennyi a valószínűsége 3 betegségre.

a magzatvízből meg mindent megtudnak mondani, a betegségeket is 100%-ra ki tudják zárni. mármint a genetikai betegségeket.

2016. márc. 5. 18:01
 4/4 A kérdező kommentje:

Nagyon nagyon koszonom mindket valaszt, ez sokat segit nekem. Akkor jol ertelmezem, hogy a vervetel az a kombinalt teszt?

De mar annak is van szerintem eredmenye, csak en nem tudom mi az. De amikor az uh on voltam, ott szerintem latta doktorno mar a gepben a vereredmenyemet, csak en nem kerdeztem ot errol. Sehova nem kuldott hogy mennem kellene meg tovabbi vizsgalatra, igy remelem tenyleg minden rendben volt.

2016. márc. 5. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!