Név választás. Van ilyen alkalmazás? Fiú név. Többi lent
Van olyan alkalmazás ahol a vezeték névhez passzoló kereszt nevet ad ki a program? :)
Egyszerűen nem tudok dönteni fiú nevek kapcsán.
Amúgy nektek melyik tetszik?
Csabi vagy Dávid? :)
Csaba és Dávid teljesen különböző stílusú név. Eredet, hangzás, hangnem... semmiben nem stimmel. ha alkalmazást keresel és kellően szűkíted, nem fogja mindkettőt kilistázni egyszerre, az tuti.
Milyen vezetéknévhez?
Minkettő szép név, bmelyiket adnám, bár a dávid eléggé tucatnév lett.
(egyébiránt találkoztam már olyannal, ami szótagszám, hangszín és kezdő hangzó alapján listáz)
Ha zsidó a gyerek, akkor inkább legyen Dávid, de a Csaba is jó név, ezt találtam róluk: A Dávid[1] héber eredetű férfinév, jelentése bizonytalan, esetleg: kedvelt, szeretett, ill. apai részről testvér, esetleg uralkodó,[2] más vélemény szerint egyesítő.[3] Istenszerető jelentése is elterjedt. Ez főleg Dávid királyhoz köthető.
A Csaba[1] régi magyar személynév. Egyes források szerint török eredetű lehet, és a jelentése: pásztor, kóborló,[2][3] újabban az ajándék[4] jelentése is felmerült. A török eredet ellen szólhat, hogy a név felbukkan a kora középkori eredetű magyar mondavilágban is, Csaba királyfi alakjában, akit Attila fiaként tart számon a hagyomány. A nevet a 19. században fedezték fel újra, Vörösmarty Mihály és Arany János művei nyomán lett népszerű.[4] Egyes kutatók – és az általános iskolai tankönyvek – szerint a csaba szó megegyezik a hun eredetű csobán méltóságnévvel.[5]
De nekem tetszik még a Balázs, Csongor, Bence, Gergely, András, Ákos, Álmos, Barnabás, Előd, Géza, István, Levente, Norbert, a Zalán, mert különleges, a Zsombor, Talán a Zsombor tetszik a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!