Pozitivat teszteletem es elkezdtem Femibion 800at szedni, annyi mindent hallani/olvasni, szerintetek kell meg melle valami kiegeszites? Folsav, E vitamin?
Elvileg folyavbol eleg van benne, legalabbis azt mondjak. De ha abbol szedsz meg melle, az nem baj, legalabbis nekem az orvos a legutobbi terhessegemnel azt mondta, hogy nem rossz dolog terhesvitamin melle meg folsavat szedni.
De pl az elso ket gyereknel nem szedtem pluszban es minden rendben van.
Az E vitamint nem ajanljak. A terhesvitaminban is van, annyyi eleg. Allitolag szivfejlodesi rendellenesseget okozhat, ha tartosan a szukseges mennyiseg felett szedi a kismama. De hogy ez igaz-e vagy sem, azt nem tudom, mert megerositve nincs.
Amit en szedek a terhesvitamin melle:
C vitamin (mondjuk ezt alapban is, nem csak terhesen)
Omega 3 (magas dha es alacsony epa tartalommal, ettol elvileg jobban fejlodik a magzat idegrendszere es agya). De en egyaltalan nem eszek halat semmilyen formaban, ezert vettem.
Masodik vagyok.
Magneziumot en addig nem szedtem, amig nem kellett. Az elso babammal soha nem volt ra szukseg, a masodik terhessegem alatt szedtem, mert sokat kemenyedett a hasam.
A vasat en szinten megusztam, szerencsere nem volt ra szuksegem.
Orvoshoz menes: szerintem is raersz, 7 hetestol hamarabb en nem mennek, ha minden rendben, mert akkor mar biztosan van szivhang.
Egeszseges terhessegnel felesleges rohanni.
De meg csak 4 hetes vagyok, most derult ki, nem hinnem, hogy latna valamit!
Biztos nem fogom tudni a 8. hetig huzni a dokit, de akkor lenne jo menni, ha mar van szivhang :)
(volt mar egy vetelesem sajnos 7+4en, 6+4en mar latszodott, h vagy baj van, vagy kesobb fogant, de en tudtam hogy mi van, ereztem...)
Ezert is felek tul koran dokihoz menni.
Omega zsirsavakat gyogyszertarba tudok venni? Hat sajnos en se szeretem a halat.
Folsavat nem lehet tuladagolni?
Én Femibion 800-at szedtem, hányás miatt magne b6-ot (az amúgy sem árt, de később átváltottam másfajtára, a 2. trimben), szedtem még D-vitamint is pluszban, mert az az értékem nagyon rossz lett és amúgy is mentünk bele a télbe, nyilván neked ez más lesz így tavasszal, de nem árt a pótlás. A háziorvosom még a férjemnek is írt fel, mert a kispapáknak is egészségeseknek kell lenniük!:))
Vasat a 2. trim. vérkép óta szedek, mert ott nagyon rossz lett az érték, valószínűleg előbb is kellett volna.
37hkm
Szia! En a terhesseg elott kezdtem el folsavat szedni. Pozi teszt utan csak Femibion 800+amennyi gyumit, zoldseget birtam enni (hanyas miatt). Azt mondjak, ha kiegyensulyozottan taplalkozol, nincs szukseg nagy dozisu vitaminra. MagneB6-ot magamtol kezdtem el szedni kisebb mensi gorcsokre. Ezt azota is szedem, csak mar kevesebbet. Orvosnal 7 hetesen voltam, pedig mar volt egy missed ab-om. Kaptam utrogestant, ami segit megtartani a terhesseget. Lehet h te is fogsz kapni az elozmenyeid miatt. Addig is pihenj sokat! No para! :)
16 heteske
Szia
Én azt tanácsolom, hogy minél hamarabb menj el orvoshoz, ultrahangozzanak meg,biztos is,hogy nem lesz szívhang még, (nekem 6 hetesen még nem volt), az a legfontosabb,hogy megállapítsák, hogy jó helyen tapadt meg, nincs-e méhen kívül, stb. És csináltass rákszűrést, hogy minél hamarabb legyen eredményed.
Úgyis utána visszarendelnek két hét múlva is, akkor már jó esetben nem csak a petezsák látszik majd.
Gratulálok a pozitív teszthez.
19hkm
A folsav, mivel vízben oldódó, ezért szerencsére nem olyan könnyű túladagolni, de egy határon túl már nincs értelme, mert feleslegesen megy be és jön ki a szervezetből. Egészséges terhesség esetén a Femibion 800-ban található folsavmennyiség elegendő, a 3. hónaptól a Femibion 400-ban már csak fele annyi van, mert akkor már nincs akkora dózisra szüksége a szervezetnek. DE! A dokid tanácsa legyen mérvadó, ha van telefonos elérhetősége, én a helyedben felcsörögném, szerintem megéri, hogy megkérdezd és megnyugodj! Egészséges, boldog babavárást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!