32 hetes ultrahang adatok! Holnap reggel megyek! Kinek, mi mennyi volt?
terhességi kor 30 hét 4 nap, a magzati kor 31 hét 6 nap:
BPD: 79 mm (koponya haránt átmérője)
OFD: 100 mm (a koponya hosszanti átmérője)
HC: 283 mm (a fejkörfogat)
AC: 253 mm (haskörfogat)
FL: 65 mm (combcsont hossza)
BS: 1725 g (becsült súly)
A magzatvíz: átlagos.
A méhlepény érettsége: II. fok.
terhességi kor: 34 hét 4 nap, magzati kor: 36 hét 0 nap
BPD: 88 mm
OFD: 114 mm
HC: 318 mm
AC: 319 mm
FL 65 mm
Becsült súly: 2628 g
magzatvíz: kicsit kevesebb
lepény: II. fokban érett
Még nem született meg a baba, most vagyok 36 betöltött hetes, a betöltött 38.-on lesz a császárom.
31 hét 6 naposan az alábbiakat mérték:
BPD: 85,4 mm
FOD: 102,7 mm
HC: 296 mm
AC: 269 mm
FL: 58,9 mm
Becsült súly: 1750 g
40 hét 2 naposan 4150 g súllyal és 54 cm-rel született.
Ezek csak becslések, nagyon sok függ pl. attól, hogy az orvos/szonográfus hogyan mér vagy éppen mennyire "kipárnázott" a magzat. :)
Nekem az nst-k során a szülésznőm mindig mondta, hogy elveri majd a 4 kg-ot, mert érzi, hogy a hasam egy merő baba. :)
Van 1-2 ismerősöm, akinél rendesen mellélőttek a súlyt illetően, hiszen azt a gép kalkulálja a többi mért adat alapján.
"Kedves első! 3.babamat várom 😊 neked hanyadik császár h.38-on csinaljak? Melyik kórház?"
Nekem ez az első szülésem, van egy elég komoly foszfolipid problémám, ami miatt császár lesz. de a barátnőmnek farfekvés miatt volt nemrég császárja, szintén 38. betöltöttön. Később szokott amúgy lenni?
A Kútvölgyiben fogok szülni egyébként.:) Te hol?
Bpd 78 mm
Fl 59 mm
Ac 265 mm
1650 gramm volt a becsült súly.
Eddig mindig 1 héttel kisebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!