Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meddig vagyis hany hetes...

Meddig vagyis hany hetes korig kell felni a vetelestol?

Figyelt kérdés
Mar volt tavaly a 2. felevben most 11 hetes vagyok es meg mindig aggodom nehogy elmenjen a baba. Tobb mint 3 hete voltam ultrahangon es mondtak csak 14 hetesen menjek legkozelebb a pontos idopontot majd kuldik. Semmi fajdalmam nincs nagyon vigyazok magamra egeszsegesen etkezem szedem a felirt vitaminokat de annyira erdekelne mi van odabent a picikevel. Sok a ket ultrahang ido kozott a kulombseg nekem.
2016. febr. 17. 12:58
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

24. -utána már máshogy hívják :/

sajnos bármikor bekövethezhet.

12 uh-t nem csinálnak? :o az pedig kötelező lenne.

2016. febr. 17. 13:03
 2/7 anonim ***** válasza:
78%
A szülésig.
2016. febr. 17. 13:04
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan menj el egy köztes uh-ra az sztk-ba vagy magánhoz, ha zavar téged ez a dolog, a mi kórházunkban havi kontroll van, de tudom, hogy nem mindenhol ez a protokoll.

úgy érted, mikor csökken a valószínűsége a vetélésnek? 12. hét. Ha úgy érted, meddig kell a vetéléstől félni, akkor addig, amíg nem hívják kései vetélésnek. Aztán már koraszülésnek hívják. Szóval mindig lehet valamitől félni, de annak nincs értelme.

A krach mindig beüthet, de nem szabad ezen stresszelni. Mi, földi halandók csak annyit tehetünk, hogy megpróbáljuk kontrollálni, amit tudunk. (pl. nem drogozunk).

36hkm

2016. febr. 17. 13:05
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez első trimeszter a legkritikusabb, de sajnos bármikor előfordulhat.

DE! Nem ezen kell rágódni, hanem pozitívan hozzáállni és boldognak lenni-ez a babádnak is sokkal jobb, mint a folyamatos agyalás.

2016. febr. 17. 13:05
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom a gyors valaszokat. Csak mivel nem vagyok en sem es parom sem mar tul fiatalok igy erre o azt mondja ez az utolso alkalmunk szerinte hogy osszejott nehezen 3 ev utan a baba.
2016. febr. 17. 13:10
 6/7 anonim ***** válasza:
12. heti uh? Oké engem a 13. héten hívtak, azt mondták belefér de a 14. héten is?
2016. febr. 17. 14:07
 7/7 anonim ***** válasza:

6os vagyok, egyebként en végig aggódtam a terhességet, mondjuk nem is tartott sokáig.

Nekünk is nehezen jött össze több év után, mi se vagyunk már fiatalok. A 12. hétig véreztem, végigaggódtam. Kaptam utrot, de a doki csak ennyit mondott ne idegeskedjek, vagy megmarad vagy nem... hát köszi.

A 13. heti uh után volt pár boldog hetünk, aztán a 18. hetin kiderült hogy fejlődési rendellenessége van (hasadékos), amniocentézis nem e down kór, 3 hét aggódás az eredményig, szívroham ha megcsörrent a telefon (azt mondták ha gond van hívnak). Nem hívtak, újabb pár gondtalan hét (amennyire lehet ilyen esetben, de boldogan vártuk).

25. heten kiderült nyitva a méhszájam egy ujjnyira, a külsőbelsőminden és beindult a szülés is de hálistennek letudták állítani. Közben egyik rokon megszült 24 hetesen, aggódás hogy mi húzzuk ki egyben minél tovább. 29 hétig maradt bent manó, minden napot számoltam hogy maradjon még bent. Nem volt egyszerű, de megérte, a világ legimádnivalóbb kiskölyke :)

Én azt mondom próbálj kikapcsolni és keveset szresszelni, nem tesz jót. Tudom nehéz de muszáj. Ha azt mondják az orvosok minden rendben akkor élvezd a terhességedet és ne gondolj semmi rosszra, eskü bevonzza az ember.

2016. febr. 17. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!