Összefügg az a terhességemmel, hogy viszket mostanában a
hasam? 16 hetes vagyok
Figyelt kérdés
2008. szept. 19. 10:14
1/9 anonim válasza:
nyilván azért van. Most a hasbőr kezd tágulni, nőni és ez terhelő hatású. Még meg kell szoknia a hasnak, hogy az ütemesebben gyors növekedéshez sokkal több folyadékot kell eljuttatni, raktározni a bőrszövetben, hogy rugalmas maradhasson.
Kenegesd hidratáló, magas víztartalmú testápolóval, akár e-vitaminossal, akkor még a striákat is megelőzheted!
2008. szept. 19. 10:19
2/9 anonim válasza:
Igen, összefügg!
Most nyúlik a bőröd, ez természetes!
2008. szept. 19. 10:36
3/9 anonim válasza:
Nekem is viszketett, sőt, sokszor nem tudtam megállapítani, hogy a bőrömet érzem kívülről, vagy a baba csiklandoz belülről :-)
Ebben az időben ugyanis olyannak éreztem a mozgását, mintha egy tollpihét húzogatnának belül.
Mostanra már határozottan rúgdal.
Üdv. 19 hetes kismama
2008. szept. 19. 10:40
4/9 anonim válasza:
igen,most kezd majd nőni a pocid. Vegyél a rossmannban saját márkás terhességi csíkok elleni olajat(kb 700 ft, de most akciós is),kenegesd azzal este fürdés után. Én is ezt használom az elejétől kezdve, kenem a mellemet is,így az sem feszül. nagyon meg vagyok vele elégedve. 1 hete pedig vettem ugyanilyen fajta tusfürdőt is,most már csak azzal fürdök.
2008. szept. 19. 10:55
5/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2008. szept. 19. 11:00
6/9 anonim válasza:
Igen, nyúlik a bőröd, és könnyebben is szárad. Én a 16. héten kezdtem el kenegetni a hasamat terhességi csíkok elleni olajjal. Te is szerezz be egyet, különben olyan leszel, mint a zebra.
21 hetes kismama
2008. szept. 19. 11:21
7/9 anonim válasza:
és az hogy szúr a mellkasom, alig kapok levegőt, és fogyok????
2008. szept. 25. 20:31
8/9 anonim válasza:
Az utolsó trimeszterben sokan szenvednek a terhességi viszketésben(pruritus gravidarum)ez minden látható tünet nélkül viszketegséget okoz a testen,főleg az altesten.Úgy vélik,hogy a viszketést az epevezetékek enyhe eltö,ődése okozza.Amíg elmúlik áztassuk testünket hűvös,zselés gyógyfürdőbe(például zabtejjel)és ápoljuk bőrünket olajjal(!) krém vagy lotion helyett.
2008. dec. 9. 16:31
9/9 anonim válasza:
Igen, olvastam, hogy a bőr tágulástól feszülő, viszkető érzésben van részük a kismamáknak. De az csak akkor, mikor már növekszik a poci.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!