Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi csokit lehet megenni a...

Mennyi csokit lehet megenni a terhesség első három hónpjában hogy később a cukrommal ne legyen probléma?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem az édességet.
2008. szept. 19. 07:44
 1/8 A kérdező kommentje:
8 hetes terhes vagyok
2008. szept. 19. 07:48
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Amennyit eddig ettél.

A cukorprobléma szervezeti eredetű , ezzel nem tudod befolyásolni a kialakulását. Majd viszont ha megállapítják a terhességi cukrot, szigorú diétat kell alkalmazni.

A terhességi cukor bárkinél előfordulhat, mivel abban a baba inzulintermelése is szerepet játszik már...ezért kell utána nagyon vigyázni.

Azt figyelik, hogy a bevitt cukorból a szervezet két óra alatt mennyit képes feldolgozni.

Addig talán heti két alkalom nem túlzás , szerintem egyél nyugodtan ami jól esik, azért gondolom normál kereteken belül csokiztál eddig is.

Legfeljebb könnyebben fogsz hízni tőle, mert most a szervezeted neki áll ám raktározni!

Üdv!

2008. szept. 19. 08:29
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi.
2008. szept. 19. 08:34
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én igen nagy mennyiségű csokit faltam a 2. trimesztertől (az elsőben minden kijött belőlem), iszonyatosan kívántam. Volt, hogy minden nap egy táblát ettem. A cukorértékeim - mind az éhgyomri minden trimeszterben, mind a terheléses - mintaértékek voltak. Gyors az emésztésem is, így nem is híztam el. :-) Most, az utolsó 2 hónapban igyekszem visszafogni az édességfogyasztást, mert a cukros dolgok öregíthetik a méhlepényt. A sok édesség mellett persze kiegyensúlyozottan táplálkoztam, rengeteg zöldséget, gyömölcsöt is ettem, s az Elevitet is szedtem (most már csak heti 2 db-ot.). 35 hetes kismama
2008. szept. 19. 09:09
 5/8 A kérdező kommentje:
Kicsit megnyugodtam, probálom azért visszafogni maga.
2008. szept. 19. 09:32
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia!Én épp tegnap jöttem haza a kórházból, mivel nem voltak jók a terheléses eredményeim.Nem ettem sok édességet, sőt...Most tartok a 32 hétben és 7 kg híztam eddig.Vigyázni kell a szénhidráttal, gyümölcsökkel.Tehát mindent ésszerűen!!:-))Nyugodtan egyél csokit mértékkel, figyelj oda a kenyerekre, tésztákra és nem lesz semmi gond. 32 hetes kismami
2008. szept. 19. 12:44
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Boldog babavárást!
2008. szept. 22. 08:33
 8/8 anonim ***** válasza:

hát nem az első három hónapban kell zabálni vagy diétázni haoz, hogy később jó legyen a cukor

a cukor akkor lesz kevés, ha sok az inzulin mai feldolgozza a cukrot, főleg ha nem eszel eleget, vagy ha éh gyomorra almát eszel, ami ugye savas

több gyomorsav esetén nagyobb a valószínüsége hogy több az inzulin is (hasnyálmirigy termeli)

akkor magas a cukor, ha nincs elég inzulin, ami felbontaná, ezért szoktak a diabéteszesek inzulint adagolni maguknak

a cukor lerakódhat élfalra, és károsodhatnak a szervek, a látás romolhat, árt a szívnek, am ájnak, a vesének stv

terhesség közben isk ialakulhat cukorbetegség, az unokatesómnak keresztalergiája alakult ki

persze utána ez elmúlhat, de lehet maradandó is

2008. szept. 25. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!