Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kaphatja az én nevem a baba,...

Kaphatja az én nevem a baba, ha férjnél vagyok?

Figyelt kérdés

2016. febr. 9. 20:12
 1/6 anonim ***** válasza:

Keresd elő a házassági anyakönyvi kivonatot, ott nyilatkozni kellett a születendő gyerek vezetéknevéről. Ami ott szerepel, azt kapja - ez bármi lehet, tiéd, férjedé, kettőtöké kötőjelesen.

A főszabály az, hogy egyazon házasságon belül született gyerekek vezetékneve azonos kell, hogy legyen.

De szerintem kérvényezhető, hogy a házassági anyakönyvben szereplő névtől eltérő nevet kértek (ha nem a tiéd szerepel benne). Gondolom illetékbélyeg, okmányiroda és megoldják.

2016. febr. 9. 20:16
 2/6 anonim ***** válasza:
Persze, azt kapja, amit házzaságkötéskor megadtok, és az bármelxikőtöké lehet, akár kötőjelesen a kettőtöké is.
2016. febr. 9. 20:17
 3/6 anonim ***** válasza:
házasságnál megkérdezték tőlünk mi legyen majd a gyermekünk neve, ott lehetett bármit választani: enyém-férjem-kettőnké kötőjellel... gondolom be kell menni az anyakönyvi hivatalba és ott kérni hogy a te neveden legyen
2016. febr. 9. 20:17
 4/6 anonim ***** válasza:
Kaphatja, de ahhoz intézkedni kell.
2016. febr. 9. 20:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Elsősorban a hàzassàgi anyakönyvi kivonatban szereplő nevet kapja, de lehet módoaitani. Mi épp most vàltoztattuk meg, a lényeg, hogy ha első gyerekről van szó és még nem született meg, akkor a szülés előtt az anyakönyvi hivatalban 3000 ft-os illetékbélyeg ellenében kérhetitek a vàltoztatàst, de mindketten el kell, hogy menjetek személyesen. Ha màr megszületett, akkor többe is kerül és jóval hosszaab az eljàràs. Nàlunk az 1. verzió volt, fél óra alatt kész is volt.
2016. febr. 9. 21:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Pontosan, ahogy 5. írja. Az első gyerek megszületése előtt kettős nyilatkozattal módosítható a házasságkötéskor megadott név. Anyakönyvvezetőt tessék keresni. Viszont akkor minden gyerek a te nevedet fogja kapni.
2016. febr. 10. 06:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!