Azoktol kerdeznek akik utrogestant szednek vagy szedtek?
1. Szerintem nem függ össze, én három terhesség alatt kaptam Utrot (abból kettő vetéléssel végződött), de nem voltam különösebben hányós egyikkel sem. A kihordott terhességemmel néha kidobtam a taccsot, kb. minden hónapban egyszer, tehát már akkor is, amikor már nem használtam Utrot.
2. Nekem az első vetélésem után minden terhességemnél automatikusan írták az Utro-t, már a pozitív teszttől. Kivéve a mostanit, ami nem volt tervezett terhesség, és mivel eddig sem a progeszteronpótláson múlt, hogy megmaradt-e a baba, így a sorsra bíztam. Egyelőre problémamentes. De ez az én döntésem volt, ha kértem volna, kaptam volna.
Én használtam hüvelyit,semmi kellemetlen tünetem nem volt tőle
..
Én utro előtt már hánytam mert 6 hetesen kezdődött és egy pár nap múlva kellett az utrot elkezdeni. 8 hetesen elmúlt a hányinger és 12 hetesen lett csökkentve az utro. Egyébként székrekedésem volt ami az utro elhagyásával fokozatosan jobb lett majd 30 hetes korom körül ismét előjött, feltételezem, hogy a progeszteron miatt.
Különben 6 hetes kontrollon én kérdeztem a dokimat, hogy kell-e a következő babával majd azt mondta rögtön nem csak szükség szerint. De nekem nem volt vetélésem meg missed abom előtte, csak barnáztam amikor felírta.
Nekem alapból felírták a vetélés utáni terhességnél, pedig a kettő között nyilván voltak vizsgálatok, így kiderült, hogy a progim tökéletes. De ők tudják, én meg beszedtem. Napi 3X1-et a 12. hétig.
Először hüvelyit írt fel a dokim, mert attól nincs szédülés meg hányinger és jobb, ha nem a gyomrod terheled a sok gyógyszerrel. De, nekünk nem vált be (férjem alig bírta lemosni magáról bármivel, én meg a nyári forróságban megőrültem, hogy folyton betétet kellett hordani).
Végül, mi 2 hét után áttértünk a szájon át szedhetőre, ami tökjó volt.
Én hánytam a 10. hétig, nekem szerintem a b6 segített, de ugye ezek bizonyíthatatlan dolgok, lehet, hogy csak a trimeszter vége mint tény segített.
35hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!