Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12. heti genetikai ultrahang...

12. heti genetikai ultrahang eredmenyek. Van ok az aggodalomra?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Multhet csutortokon voltunk az Istenhegyin a 12 hetes genetikai uh-n Dr. Hajdu Krisztinanal. Mensi szerint akkor mar elmultam 13 hetes, viszont az eleg hosszu ciklusaim miatt a nogyogyaszom 12+3 naposra szamolt. UH eredmeny: crl: 64,7 mm, bpd: 20,6 mm, nt: 1,8 mm. Vereredmeny: negativ down-korra, edwardsra es pataura. Crl szerint 12+6 napos voltam az uh napjan. A doktorno lemerte a baba sulyat is, ami szerint csak 12+0 voltam. Volt valakinek olyan eredmenye, ami szerint kisebb volt a baba sulya a mereteihez kepest ebben a korban?
2016. febr. 2. 12:41
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem végig kisebb volt, vagyis kb itt 12-14 hetesen kezdődött az egész bonyodalom.

16hétől folyamatosan magas volt a vérnyomásom gondolom előtte is ugrált csak pont nem sikerült elkapni..

2016. febr. 2. 12:45
 2/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszt. Azota megszuletett a babad? A magas vernyomas miatt lehet kisebb a sulya?
2016. febr. 2. 13:00
 3/7 anonim ***** válasza:

Igen magas vérnyomáskor nem tud a tápanyag rendesen átjutni a méhlepényen. 33hetesen kivették több ok miatt is az egyik az volt hogy már egy hete nem növekedett. (Nem látszott a köldökzsinór, lasult a mozgás, állandósult a magas vérnyomás)

28hetes méretekkel született (1300gramm 3ccm)

Lassan 2éves lesz és iéyen eleven fiú másik nem létezik, komolyan nincs számára lehetetlen :)

Ne aggódj pihenj sokat és az orvosokta bízd a többit.

2016. febr. 2. 13:06
 4/7 anonim ***** válasza:
37cm
2016. febr. 2. 13:07
 5/7 anonim ***** válasza:

Ez nem nagy eltérés!!!

Én is kb ugyanígy voltam mint Te 2 hete.Mentem a 12 hetes genetikai Uh-ra, amikor utolsó mensi szerint ugye már betöltöttem a 13.hetet.Megmérték babót, és kiderült h méretek alapján, 11hét+5 napnak felel csak meg!Hááát, nagyon ideges lettem ,visszarendeltek 2 hét múlva, ami most volt a héten, é most 13+6 naposnak felelt meg, tehát később volt p.érésem, nem középidőben. Ennyi.Mostantól az UH eredmények alapján számolják majd a kiírás dátumát, tehát 8-9 nappal elcsúsztatják azt.

Most, hogy utólag megnéztem én is a mért adatokat, pl a BPD "csak" 13hét 1 naposnak felel meg, de a CRL meg 13hét 6 naposnak.Az AC meg 14hetesnek.Itt az adatokban másoknak is vannak eltérések nem csak neked, és mivel a becsült súlyt az AC és a BPD határozza meg, ha az egyik kisebb mint a meghatározott kor, akkor eleve kisebb súly is jön ki.

Szóval ne idegeskedj, ha azt mondták, hogy minden rendben, akkor tuti minden rendben és kár filózni rajta :)

Boldog babavárást!!

2016. febr. 2. 14:37
 6/7 anonim ***** válasza:
Előző vagyok AC értéked nincsen?
2016. febr. 2. 14:39
 7/7 A kérdező kommentje:
Orulok,hogy egeszseges babad szuletett. :) Koszonom a valaszt neked is Kedves Utolso. Az ac: 57,7 mm volt, az fl pedig 7,5 mm. Az ac szerint 12+4 a terhessegi kor, az fl szerint pedig 12+2. Sztem ez huzta le, nem? A tobbi szerint a nogyogyasz altal meghatarozott kor felett vagyok 1-2 nappal.
2016. febr. 2. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!