Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 15 hetesen honnan tudom, hogy...

15 hetesen honnan tudom, hogy él a magzat?

Figyelt kérdés
Nagyon aggódom, mert a 18. heti ultrahang még odébb van, a baba ugye még nem mozdul meg ilyenkor és minden éjjel rémálom gyötör, hogy esetleg már nincs életben. Ennek lenne valami jele?
2010. márc. 29. 11:55
 1/7 Vilcsianyuja ***** válasza:
Először is tessék pozitívan gondolkodni! Ne sugározz negatív hullámokat a babádra, légyszi! Minden rendben lesz, és lassan érezni is fogod a picúrkádat, már csak pár hét! Én egy héttel a 18 hetes UH előtt éreztem először. De ha nagyon ki vagy borulva emiatt, akkor inkább menj el a dokidhoz, ha nincs fogadott orvosod, hát keress egyet, ecseteld neki, hogy be fogsz golyózni, ha nem mutatja meg UH-n, hogy minden rendben van-e a picikéddel. De biztos rendben lesz minden :)
2010. márc. 29. 12:04
 2/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én is aggódom folyamatosan,ezért is vettem egy magzati szívhanghallgató készüléket. Ez sokat segít nekem. 12 hetes korától lehet vele hallani a pici szívdobogását. Angel sounds a készülék neve.
2010. márc. 29. 12:10
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha annyira nagyon aggódsz akkor miért nem mész el egy magándokihoz uh-ra? Semmi baja sincs a babádnak, nyugi!
2010. márc. 29. 12:41
 4/7 anonim ***** válasza:
Megtaláltam a sorstársam.Én is 15 hetes vagyok, és ugyanezt élem át.Nem könnyű időszak.Tünetem már nincs, de még nem mozog.Úgy irigylem azokat, akiknek első baba létére már megmozdul a 14-15. héten.Olyan jó érzés lehet, amit egyre türelmetlenebbül várok.Én nem veszek szívhang hallgatót, mert nincs rá most keret.Mindig vannak fontosabb kiadásaink.Inkább voltam az orvosomnál UH-on, és néztük a férjemmel ahogy dörzsölgeti a szemét, és megállás nélkül lubickol.Ez múlt héten volt.Amikor elkap az aggodalom, arra gondolok, hogy ha baj lenne, annak azért lenne valami jele.( vérzés , görcsök) Ha nincs semmi bajod, 100%, hogy jól van a babád, és fejlődik, gyarapszik.
2010. márc. 29. 12:44
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Sajnos a várandósságom eleje sem indult zökkenőmentesen, kétszer is volt erőteljesebb vérzésem. Eddig már 5 ultrahangon vagyok túl, ami nagyon sok, nem tesz jót a babának. A védőnőm azért nem ajánlotta a szívhang figyelőt, mert hajlamos vagyok túlaggódni mindent, azt mondta, hogy nem lehet mindig hallani a készülékkel, csak feleslegesen idegesíteném magam.
2010. márc. 29. 12:54
 6/7 anonim ***** válasza:
A babádnak semmi baja nem lesz az ultrahangtól, van aki hetente néznek hogy valamilyen okból figyeljék a baba állapotát.
2010. márc. 29. 13:29
 7/7 Vilcsianyuja ***** válasza:
Az ultrahangról írnak mindenfélét, de szerintem nem bizonyított, hogy árt vagy nem árt. Persze, emiatt, fő az óvatosság, inkább kevesebbszer ultrahangozzanak, mint feleslegesen többször, de a te esetedben, ha nincs is semmi baj, szerintem többet ér a lelki nyugalmad, inkább menj el egy plusz ultrahangra.
2010. márc. 29. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!