Az afp-vel mit néznek? A 18 hetes genetikain néznek olyat, amit előtte még nem néztek?
Figyelt kérdés
2008. szept. 18. 11:24
1/8 anonim válasza:
nincs-e nyitott hátgerince a babának
2/8 A kérdező kommentje:
de azt az előtte lévő uh-on nem látják? mert nekem a múltkor a doki gyönyörűen meg tudta mutatni a gerincét a babának
2008. szept. 18. 11:33
3/8 anonim válasza:
koponyazáródási zavarok, velőcsőzáródási rendellenességek
4/8 anonim válasza:
hasi, mellkasi ,hugyuti záródások rendellenessége
5/8 anonim válasza:
A 16 héten levett vérből (afp) 3 dolgot is néznek.
1.Velőcső záródási rendellenességet (nyitott hátgerinc).
2.A 21-triszómia szűrés (Down-kór).
3.A 18-triszómia szűrés,(Edwards-kór),ami az élettel összeegyesztethetetlen rendellenességet jelent (szív,-veseelégtelenség,súlyos szellemi fogyatékosság)
A 18 hetes genetikai Uh. pedig a baba méreteit nézik meg.
30 hetes kismami
6/8 A kérdező kommentje:
hát nálam az edwards-illetve a down kór hál istennek ki van zárva,mert én megcsináltattam a down kór szűrést!
2008. szept. 18. 11:47
7/8 anonim válasza:
Szia!
Amit még nekem megmondtak, hogy nem lesz nyusziszája. Azért ennek is örültem, persze a többi jó mellett.
8/8 anonim válasza:
Szia! Sajnos a down szűrés az nem 100%, az csak egy kockázati értéket ad. Az, hogy genetikailag egészséges a baba, csak a magzatvízvétel mutatja ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!