30 hetesen jó az 1636g? Innentől mennyit híznak a babák? Lehet következtetni ebből milyen súllyal fog születni?
nekem a 30. héten 1725 volt, ő így egy héttel előzte meg a korát akkor. az átlag egyébként az, hogy heti 25 dkg-ot gyarapszanak, de itt már elválik a genetika és a méhlepény állapota által meghatározott növekedési üteme a kicsiknek. lefelé és felfelé is.
nekem pl. régóta kettes a lepényem, ami kisebb babát ígér elviekben. meg a testalkatom is (pici vagyok), de a szonográfus "megnyugtatott", hogy azért van olyan is, hogy nagyobb babát kapsz, mint amit meg tudsz szülni:))
33hkm
A mérések soha nem pontosak.
A szülésznőm szerint a fél kilós tévedés a szülés előtti utolsó méréshez képest rendszeres, de előfordult az is, hogy egy kilót is tévedtek.
Szóval ha megszületik a babád, akkor majd megtudod hány gramm. :)
A testhosszt meg egyenesen el lehet felejteni.
A megszületett baba mellett tartják a centit és nem "húzzák ki" (szerencsére!), hanem három adatot adnak össze.
Az egyik lányom elvileg 59 cm-el született, majd 54 cm-t írtak a kórházi kartonjára, 56 cm került a zárójelentésre, és végül a gyerekorvosnál a védőnő 3 naposan 52,5 cm-t mért.
Szétröhögtem magam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!