Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 30 hetes kismama vagyok és...

30 hetes kismama vagyok és 1-2 hete be van vizesedve a bokám. Mit tudnék vele csinálni? Pihenés nálam elég nehezen jöhet szóba főleg ha jó idő van.

Figyelt kérdés
2010. márc. 28. 14:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Sajnos ahogy jön a meleg és haladunk a terhességi hetekben előre, ez egyre többünknek fog gondot okozni. Én 28 hetes vagyok.

Az első kérdés az, hogy a vérnyomásod rendben van-e? Mert ha a vizesedés magas vérnyomással társul, akkor az sajnos előjele lehet a terhességi toxémiának. ( Ebben az esetben a vizeletből fehérjét mutatnak ki. )

Ha a vérnyomásod jó, mint nekem, mégis vizesedés van, akkor nekem az orvos ezeket tanácsolta:

- kényelmes cipők hordása

- láb felpolcolása, ha Te napközben nem érsz rá, legalább este

- sok víz elfogyasztása

- a minimálisra kell csökkenteni a só fogyasztását

- hasznos a nyers hagyma, fokhagyma, alma és piros szőlő fogyasztása

- hatásos a lábfejtorna ( körözz a levegőben a lábfejeddel, ez beindítja a vérkeringést )

- és esetleg ki lehet próbálni a homeopatis szereket, nekem az orvos Natrum muriaticum nevű szert javasolt, de ezt még nem próbáltam ki.

2010. márc. 28. 15:21
 2/4 anonim ***** válasza:
A védőnőm nekem csipkebogyó teát javasolta és bevált.Minden este megiszom egy bögrével és a vizesedésem elmult töle és azóta sincs. 33 hetes km
2010. márc. 28. 15:55
 3/4 anonim ***** válasza:
Nagyon vizesedős vagyok, ami bejött az ivás. Inni-inni-inni, de töménytelen mennyiséget. A szervezet tartja a vizet, ha nincs elég folyadékpótlás, mindamellett, hogy ennyi idősen már akár normálisnak is mondható ez. Én nagyon megijedtem, hiszen magasabb a vérnyomásom is, jött a vizesedés... és inni, inni, inni, azóta kopogni tudok a bokámon. :)
2010. márc. 28. 23:32
 4/4 A kérdező kommentje:

Vérnyomásom mindig 110-120/70 szokott lenni.

A pihentetés bevált már sokkal jobban néz ki mint tegnap.

Sok vizet is iszok remélem segíteni fog.

2010. márc. 29. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!