30 hetes kismama vagyok és 1-2 hete be van vizesedve a bokám. Mit tudnék vele csinálni? Pihenés nálam elég nehezen jöhet szóba főleg ha jó idő van.
Sajnos ahogy jön a meleg és haladunk a terhességi hetekben előre, ez egyre többünknek fog gondot okozni. Én 28 hetes vagyok.
Az első kérdés az, hogy a vérnyomásod rendben van-e? Mert ha a vizesedés magas vérnyomással társul, akkor az sajnos előjele lehet a terhességi toxémiának. ( Ebben az esetben a vizeletből fehérjét mutatnak ki. )
Ha a vérnyomásod jó, mint nekem, mégis vizesedés van, akkor nekem az orvos ezeket tanácsolta:
- kényelmes cipők hordása
- láb felpolcolása, ha Te napközben nem érsz rá, legalább este
- sok víz elfogyasztása
- a minimálisra kell csökkenteni a só fogyasztását
- hasznos a nyers hagyma, fokhagyma, alma és piros szőlő fogyasztása
- hatásos a lábfejtorna ( körözz a levegőben a lábfejeddel, ez beindítja a vérkeringést )
- és esetleg ki lehet próbálni a homeopatis szereket, nekem az orvos Natrum muriaticum nevű szert javasolt, de ezt még nem próbáltam ki.
Vérnyomásom mindig 110-120/70 szokott lenni.
A pihentetés bevált már sokkal jobban néz ki mint tegnap.
Sok vizet is iszok remélem segíteni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!