Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 11 vagy 13 hetesen menjek UH-ra?

11 vagy 13 hetesen menjek UH-ra?

Figyelt kérdés
Először 8+1 hetesen voltam (7+1 hetesnek mérte a babát), akkor még nem tudtuk hogy megtartjuk-e. Az orvos azt mondta, hogy ha megtartjuk, akkor "ráérek" menni újra. Most 10 hetes vagyok. Jövő héten menjek, 11 hetesen vagy inkább várjak még 3 hetet és 13 hetesen? 12 hetesen nem tudok menni, mert aznap dolgom van és csak hetente egy nap rendel.
2016. jan. 24. 11:55
 1/9 anonim ***** válasza:

most menj mert 13 hetesen már a genetikaira kell menned amihez kell a beutaló, ráadásul arra már kell a kiskönyved is amit a védőnő ad ki és 12. hétig kell egy vérvétel is.

ha 13 hetesen mész az orvosodhoz, akkor minden első trimeszteri vizsgálatról lemaradsz ami nagyon nem jó, mert súlyos betegségekre szűrnek!

2016. jan. 24. 12:02
 2/9 anonim ***** válasza:
Először is van kötelező genetikai UH ahol adnak egy időpontot és vért vesznek, down-kór szűrés ekkor van. Az időpontot nem te határozod meg, hanem a kórház. Miután ezt elvégezték menj az orvosodhoz a leletekkel. Olyan meg nincs hogy nem érsz rá, munkahelyről el kell, hogy engedjenek...
2016. jan. 24. 12:02
 3/9 anonim ***** válasza:

A 11 het az mar ahhoz kepest 11 het, hogy a korabbi uh-n fiatalabbnak latta az orvos, vagy a mensi szerint?

En egyebkent a 13 hetre szavazok, sterintem az jobb, biztos, hogy nem tul korai, de nem is keso.

2016. jan. 24. 12:03
 4/9 anonim ***** válasza:
Ja és még valami, magánorvos nem adhat beutalót!
2016. jan. 24. 12:05
 5/9 A kérdező kommentje:
11. hét mensi szerint. Szóval még csak 10 hetes lenne az UH szerint. SZTK-ba járok, nem magánorvosoz. Akkor inkább menjek 11 hetesen? És mikre számítsak? Most lesz a vérvétel meg kórház meg ilyenek?
2016. jan. 24. 12:14
 6/9 A kérdező kommentje:
És a Down szűrés az akkor lesz amikor mesi szerint leszek 12 hetes vagy amikor UH szerint? Mert egy hét eltérés van.
2016. jan. 24. 12:15
 7/9 anonim ***** válasza:

Első trimeszterben ultrahangonként változik a kor, ez ultrahangonként gép minőségétől is függ, illetve csak csak millimétereken múlnak a napok/hetek.

Menj el minél hamarabb a nődokihoz, ad igazolást a szívverésről, és ad beutalókat is.

Az igazolással el kell menned a védönőhöz, ő ad terhes kiskönyvet. A dokinál kapsz beutalókat, nekem mennem kell vérvételre, ekgra, és a kiskönyvvel pedig a 12. heti ultrahangra.

2016. jan. 24. 15:14
 8/9 anonim ***** válasza:
A kórházban úgy adnak időpontot ahogy még van hely, nekem pl 13. héten csinálták, mert előtte továbbképzés is volt nekik így csúszott az egész. Minél előbb be kell jelentkezni, mert sokan vannak és nem jut időben hely.
2016. jan. 24. 17:01
 9/9 anonim ***** válasza:
Down szűrés meg akkor van amikor az ultrahang, szóval nem biztos hogy pont kereken 12 hetesen, mondom ahogy jut hely.
2016. jan. 24. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!