Mit tegyek? Minden gondolatom a baba korul forog, mert nem akarom elvesziteni.
6. hetben vagyok,szabadidomben mindig a gy.k. et olvasom, mit irnak arrol, mit tegyunk, mit szedjunk, hogy megmaradjon a baba.
Haziorvosom ma azt mondta, szoljak neki ha fajna a hasam esetleg lenne kis verzesem. Ezekre gondolni sem akarok, es ezt szeretnem is elkerulni mindkettot. De mikor ir vagy ad az orvos ultrogestant? Nem most kellene hogy ne legyen semmi verzes vagy barnazas?
Amugy jovoheten megyek uh.ra.
"Az Utrogestan 100 mg lágy kapszula fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
Mielőtt alkalmazni kezdi az Utrogestan 100 mg lágy kapszulát, beszélnie kell kezelőorvosával:
- ha terhes vagy lehetséges, hogy terherbe esett"
"Progesztagén hormonkezelésre szolgáló gyógyszer. A progeszteron a természetes progesztogén, a sárgatest és a méhlepény fő hormonja.
Az alábbi javallatokban adható:
Sárgatest-elégtelenség (progeszteron hiány) okozta kórképek, különösen:
- menstruáció előtti tünetegyüttes (premenstruációs szindróma) kezelésére
- rendellenes peteérés (diszovuláció) okozta menstruációs zavarok esetén
- emlőfájdalom, jóindulatú emlőbántalom (benignus masztopátia) esetén
- csökkent hormontermelés és változó kori tünetek (premenopauza).
Menopauzában (az utolsó menstruációt követően) hormonpótló kezelés részeként (ösztrogénterápia mellett)."
Minek kéne mindenképpen szedni valamit? Ne olvass mindenfélét! Ha fáj a hasad, akkor magnéziumot kell szedni, meg pihenni sokat, de ezt az orvos úgyis mondja, indokolt esetben felír valamit. Vérzés meg barnázás se mindennapos dolog egy terhesnél. Ha szedsz mindenféle gyógyszert, az nem jó!
Mivel neked nem fáj semmit, nem vérzel, nem barnázol, úgy tűnik, hogy teljesen egészséges a terhességed.
Utrogestant a doki vérzésre, rózsaszínezésre, barnázásra szokott adni. nekem a rózsaszínezésre adtak a terhességemnél. De sokszor nincs progeszteronhiány mögötte (nekem sem volt, csak volt vetélésem, és ezért adtak). Én vagy nődokihoz, vagy endokrinológushoz mennék egyébként vérzéssel, nem háziorvoshoz. Meg sem tud vizsgálni, hogy hematóma-e vagy mi.
Az, hogy nem most kellene-e, hogy ne legyen, az nem ilyen egyértelmű, sokaknak van rózsaszínezés a kimaradó menzeszkor, mert a szervezet épp átáll, mások menstruálnak akár végig is.
A jövő heti uh-hoz sok sikert kívánok!:) szabadidődben inkább sétálj és vásárolgass, nehogy még jobban aggódj, mint eddig.:)
jesszusom. először is nyugodj le mert így kín szenvedés lesz neked kivárni az UH-k közötti 4-6 heteket...másrészt ne olvasgass baromságokat a GYIKen...fiatal, egészséges szervezetnél ritka a spontán vetélés és ritka a rendellenesség is.
Ha nincs semmi panaszod, minek gyógyszereznél?
Nyugodj meg mert a szorongás teszi a lehető legrosszabbat a magzatnak
Nézd,ha gond van, az utro se segít. 2 vetéléssel (és egy szüléssel) a hátam mögött kérhettem volna utrot... De nem kértem, mert nem számított.
Ha a baba maradni akar, akkor marad, ha meg menni akar, úgysem lehet tenni semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!