Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Veszélyt jelent így a cica?

Veszélyt jelent így a cica?

Figyelt kérdés

Tesómnak van cicája, akit nagyon szeretek, de amióta tudom, hogy terhes vagyok, hozzá se nyúltam.Nem simogatom, és a cica sem dörgölőzik hozzám.Viszont sokat járunk hozzájuk, van, hogy ott is alszunk.Napközben a cica bejárhat a házba.Azt nem tudom elkerülni,hogy leüljek a kanapéra , amin lehet, hogy aludt előtte.Szóval:ha macskaszőr kerülne a ruhámra, attól is kaphatok toxoplazmát?

14 h km

2010. márc. 27. 07:50
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Jaj istenem, minden napra jut egy ilyen kérdés, szegény cicákat már úgy sajnálom :) Nem, a macskaszőrtől nem kaphatod el, csak az ürüléktől, de gondolom, az alomhoz nem nyúlkálsz. Egyébként nyers hústól, nem jól megmosott gyümölcstől előbb megkapod. De az is lehet, hogy már átestél rajta, akkor meg egyáltalán nem kell aggódnod. Nekem van cicám, a terhességem alatt végig az ölemben feküdt, az ágyunkban alszik a ami napig is, a lányom mégis teljesen egészségesen született.
2010. márc. 27. 08:07
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi, most megnyugodtam kicsit.Tudat alatt tartok ettől a betegségtől, azért kérdeztem.De valószínűleg túl aggódom a dolgokat.
2010. márc. 27. 08:23
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem 2 cicám van és mint kiderült nem estem át a fertőzésen,mégse félek tőllük mert oltva vannak.Az orvosom is azt mondta elöbb elkapnám nyers hús,tojás vagy mosatlan gyümölcstől.A lényeg,hogy az almot ne te takaritsd/mivel nem a tietek erre nem is kerül sor:)/ és azért puszilgatni se ajánlatos,de a szőrétől,na meg egy kis simitől nem fogod elkapni nyugi.
2010. márc. 27. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!