Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » AFP vizsgálat előtt kötelező...

AFP vizsgálat előtt kötelező az ultrahang?

Figyelt kérdés
Hétfőn 16. hetes leszek, akkor kell vérvételre mennem. Előtte nem szoktak uh-t csinálni, hogy a baba méretei megfelelőek e a vizsgálathoz? a dokim nem mondta h lesz elötte uh. Utoljára a 12. heti uh volt.
2010. márc. 26. 21:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem kötelező, a 12. heti alapján meg tudja állapítani az orvos, hogy ténylegesen annyi idős-e a terhesség. Én magán dokihoz jártam, a saját asszisztense vett tőlem minden alkalommal vért, kéznél volt az UH, mégsem csináltak az AFP előtt.
2010. márc. 26. 21:32
 2/6 anonim ***** válasza:
Hallottam olyat hogy nem csinálnak egyes helyeken, nálunk igen. Én vasárnap leszek 16 hetes, hétfőn megyek én is uh-ra, (leellenőrzik, hogy a baba méretei szerint is vagyok e 16 hetes, azaz nálam babák, mert ikreket várok), utána veszik csak le a vért. De szerintem ha bekopogsz a vérvételre, és kell előtte uh, ott biztosan tudják, sőt akkor lehet papír is kell onnan.
2010. márc. 26. 21:32
 3/6 anonim ***** válasza:

Nincs elötte uh, majd a 18 és a 20 hét között (orvosa válogatja), nekem a 20. héten lesz a genetikai uh!

Kellemes babavárást!

2010. márc. 26. 21:33
 4/6 anonim ***** válasza:

A 12.heti ultrahang alapján "kalkulálnak" tehát nincs az AFP előtt külön ultrahang.

Majd az AFP eredménnyel kell menni utána genetikai ultrahangra.

2010. márc. 26. 22:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Akkor ezek szerint több helyen nem csinálnak. Nálunk igen, a lányommal is volt, és most is megyek hétfőn vérvétel előtt. Azért szerintem kérdezz rá, hátha nálatok is kell.
2010. márc. 27. 07:46
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, azok ezek szerint ez is, mint sok minden más kórházanként eltérő. Azért majd rákérdezek még a dokinál. Amugy a 18. heti genetikai uh-ra 18+1 hetesen megyek, remélem nem korai és nem fog ez miatt téves eredményt adni.
2010. márc. 27. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!