Terhességi terheléses cukorvérvizsgálatkor mi számít normál értéknek?
Változó az is, hogy milyen referencia tartományt nyomtatnak a papírra, és az is, hogy melyik orvos mit tart veszélyesnek, és mennyire "megengedő" ezzel kapcsolatban.
Hivatalosan a terhelt érték 2 óra után nem lehet 7,8 fölött.
De van olyan orvos, aki már 7 fölött intézkedéseket tesz, és van aki pl. 8,2-re is csak legyint, vagy azt mondja, legyen kicsit kevesebb a szénhidrát bevitel.
Akkor a te orvosod ilyen.
El kell döntened, hogy bízol-e benne, és hallgatsz rá, vagy elmész diabetológushoz a leleteddel.
Nekem 8,25-el szigorú 180 Ch-s diétát kellett tartanom, napi önellenőrzéssel. (Vércukorszint mérés)
Nekem is a 34. héten derült ez ki, a 24 héten már magas volt, de még nem nagyon magas, utána 5 hetente reggelizős kontrollra küldött a dokim, hogy figyelje, hogyan alakul tovább. Így is 4 kiló feletti lett a babám, és én utána is jártam kontroll terhelésre, első évben még gyengébbek voltak az eredményeim, életmódot kellett váltanom.
Szerintem marhára nem mindegy a baba egészsége sem, meg az sem, hogy cukorbeteg leszek-e vagy sem.
Nyilván, mivel kezelve volt a cukra kezdettől.
Ezért kellene Neked is törődni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!