14 hetes terhesen vásároltatok már a születendő babátoknak nagyobb dolgokat?
Szia,
szerintem akkora tapintatlanság (taplóság) a család részéről ezeket kimondani. (Lehet így gondolni, de ha a másik másképp áll hozzá, akkor azt csendben el kell tudni fogadni, főleg ilyen helyzetben, amikor a mama minden gondolata, idegszála a benne növekvő kisbaba körül forog). Így is eleget aggódunk a 9 hónap alatt, ezzel mintha még direkt rátennének egy lapáttal a dologra, mint ha nem is tudom, azt sugallnák a várandós kismamának, hogy lassan a testtel, annyira ne örülj, bármikor elveszítheted őt... Mintha amúgy ezzel nem lennénk magunk is tisztában, de hát épp az az abnormális dolog, ha ez az első gondolatunk állandóan és nem az, hogy bízni kell a gondviselésben, a testünkben és minden rendben lesz!
Az én anyósom is nekikezdte anno, a férjemnek különösen rosszul esett, főleg, hogy nehéz, aggódással teli terhesség volt... (Én leszartam amúgy, 5 hetesen minden költőpénzemet elvertem babaruhákra egy külföldi utazás alkalmával...)
Kb. olyan ez, mint ha nem vennék 2 számmal nagyobb akciós cipőt az iskolás korú lányomnak és nem kötődnék hozzá minden nap jobban és még jobban, mert mi van, ha fél év múlva elüti az autó a körúton? A cipőt is feleslegesen vettem meg meg még bele is döglök a fájdalomba, mert mindennél jobban szeretem őt...? Úgyhogy inkább nem veszek cipőt előre és nem szeretem annyira, hogy ne szenvedjek, ha valami ESETLEG történik vele??????
Az egész élet ilyen, bármikor bármi megtörténhet bárkivel... ezért fontos, hogy csak pozitív gondolataid legyenek, hogy szeresd a körülötted lévőket, gondoskodj róluk, bízz és tervezz! Máskülönben az egésznek semmi értelme.
A többiekkel ne törődj! Szép babavárást!
13hkm
6-os Teljesen igazad van, a lényeg a pozitív gondolkodás, és én tudom biztosan, hogy az in kicsi babám nagyon erős és minden rendben lesz.
Nálunk voltak ilyen mondatok az elején, amikor nagy örömmel felhívtam anyumat, hogy pozitív lett a tesz. Szó szerint azt mondta, hogy ne örüljek még, majd csak akkor, ha meg is születik. Két napig sírtam. Nem rosszindulatból mondta, csak azért, hogy ne éljem bele magam... De ez így tényleg olyan, mintha arra kérne, hogy ne szeressem túlságosan a gyerekemet, mert bármi történhet....
Én 10 hetesen vettem meg a babakocsit, uniszex szín, beleszerettem és paráztam hogy később nem lesz hiába az oldal híres a nagy leárazásokról, egyszerűen megérzésem volt hogy kell az a kocsi :)
Anyumékhoz vittük addig míg meg nem születik mint kiderült a fiam.
De én tényleg nem vagyok babonás, család meg volt olyan tapintatos hogy egy nagymama forgatta csak a szemét kicsit de ő se szólt semmit. Utána már csak mikor kiderült a neme vásároltam legközelebb.
Tehát igen, megvenném a helyedbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!