31 hetes Uh-n a következő méreteket adták meg: BPD:78mm, FL:56 mm, AC: 280 mm, becsült súly: 1801 g. Tényleg kicsi a babám?
Szia! Szerintem egyáltalán nem kicsi a babád. Én a mamaneten szoktam nézni, mert ott nemcsak az átlagértékek, hanem az átlagtól való normális eltérések is meg vannak adva. Eszerint tök normális méretű a babád.
Szóval, lehet, hogy csak elejtett az orvos egy megjegyzést, bele sem gondolt, hogy mit mond. Persze az is lehet, hogy a gyakoribb vizsgálatok miatt mondta, de ezt neked kell tudnod, te ismered.
Nekem a saját orvosommal kapcsolatban szerencsére sosem merült fel hasonló gyanú, sőt.
De a lényeg, hogy nincs okod aggódni, nagyon szépen fejlődik a babád.
Szia.Szerintem nem kicsi.Én a 30.dik héten voltam nekem BPD:7,75cm,HC:28,03cm,AC:25,6CM,FL:5,16cm.Becsültsúlly:1260gr.
Nekem is azt mondták kicsit kisebb,de az orvosom megnyugtatott,hogy belefér:)Max.nem lesz óriás baba:)
Minden jót
33hetes kismama
Harmadiknak: van ahol nem becsülik (mert a súlyt a csontos méretek alapján becsülik). Mi amikor 4D-n voltunk azt mondta a szonográfus, nem tudja kivenni és lemérni, a lényeg, hogy a csontos méretek legyenek jók.
Ettől függetlenül megértem, hogy szeretnéd tudni, csak azért írtam le, hogy tudd, nem mindenhol ugyanaz a szakmai protokoll.
Szia! Babám 29 és fél hetesen volt 74 a BPD. Kb mi is ott fogunk járni másfél hét múlva, mint ti. Szeintem semmi ok az aggodalomra, az valószínű, hogy nem fogunk óriás bébit szülni, de ezt gondolom te sem bánod:-D
Vannak kisebb és nagyobb babák, mint ahogy kisebb és nagyobb anyukák, apukák is. Te sem gondolod komolyan, hogy az a 2 mm jelenthet valamit??!! Ne aggódj, minden rendben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!