Elég, ha csak ennyi vasat szedek?
12 hetesn írt fel nekem a Doki Tardyferont abból napi egyet kellet szednem + 1 elevitet.
Most 29 hetes vagyok és 116-os a hemoglobinom, tehát most méginkább vérszegény lettem. Új dokim lett, mert a régi elment és ő csak napi 2X1 Neo Ferro folgammát írt fel, de már nem szedek Elevitet sem. Ez nem kevés így a 3. trimeszterben?
Arra gondoltam, hogy inkább 3X1-et kellene szednem
Beszélj az orvosoddal erről: a terhesség alatti vérszegénység egy határig normális (a vér térfogata annyival gyorsabban nő, hogy azzal nagyon kevesek szervezete tud tényleg jó vérképpel lépést tartani).
Vasszükségletről meg egyebekről nézd meg ezt:
Milligrammra benne van, hogy a terhesség melyik trimeszterében mennyi vas kéne, és a vérképed ismeretében kiszámolhatod, hogy akkor neked a napi ajánlottnál mennyivel kéne több hogy a vashiányodon segíts. De mondom, én a helyedben nem változtatnék a gyógyszeren anélkül, hogy az orvosomnál legalább rákérdeztem volna.
(a ferro-folgamma egyébként jobb gyógyszer, mint a tardyferon).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!