Milyen vizsgálatokat végeznek a genetikai vizsgálaton?
Szia.
A genetikai vizsgálat szűr ki néhány rendellenességet. pl. Down kór, nyitott gerinc. Először ultrahangra kell menni kb. 12 hetesen és még aznap a genetikai tanácsadásra. Ott megkérdezik (35 év feletti kismamáknál fontos), magzatvíz mintavételt kérsz-e. Ezután (még aznap)vérvételre is kell menned. A vérvétel kimutatja a kockázatát a rendellenességeknek.Azután a 16 héten kell csak menned a genetikai tanácsadásra. ( megnézik a kockázati számot) és leveszik a vért az AFP-hez.
Üdv: 21 hetes kismama
Nekem a 12. héten nem kellett vérvételre se tanácsadásra mennem. Ez baj?
Ultrahangon voltam, ahol a nyakiredőt megnézte az orovos-megynugtatott, hogy jó. Ennyi volt.
Szia!
Nem írtad,hogy miért küldtek.Engem sajna csak a28.héten küldtek valamivel több magzatvíz miatt.Uh és közölték,hogy kórosan sok a víz amit fejlődési rendellenességek okoznak.Genetikai tanácsadás következett,műtéti korrekcióra kicsi az esély.A terhesség korára tekintettel megszakítani csak akkor lehet,ha kromoszómarendellenesség okozza.Aminocentézis következett(kromoszóma negatív).Most 31hetesen várom a pillanatot,hogy megtudjam kit hordtam eddig!Amúgy 27éves vagyok csak,ezért eddig nem indokolta semmi a genetikai vizsgálatot.Örülök,hogy van aki megkapja a lehetőséget a teljes kivizsgálásra.Én nem dönthettem a kisbabámmal kapcsolatban!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!