Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen vizsgálatokat végeznek...

Milyen vizsgálatokat végeznek a genetikai vizsgálaton?

Figyelt kérdés
10 hetes vagyok. Tegnap voltam először terhesrendelésen. Elküldött genetikai vizsgálatra. Mit csinálnak ott, milyen vizsgálatokat?
2007. nov. 9. 17:27
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, ezt nem kéne ideírnom, de sajna nem tudom. Viszotn az érdekelne, hogy miért küldött el? VAn valami oka rá? van valami örökölhető betegségetek?
2007. nov. 9. 17:30
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én úgyan csak genetikai tanácsadáson voltam, onnan küldtek kromoszóma vizsgálatra ami egy vérvételből állt.
2007. nov. 9. 19:06
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

A genetikai vizsgálat szűr ki néhány rendellenességet. pl. Down kór, nyitott gerinc. Először ultrahangra kell menni kb. 12 hetesen és még aznap a genetikai tanácsadásra. Ott megkérdezik (35 év feletti kismamáknál fontos), magzatvíz mintavételt kérsz-e. Ezután (még aznap)vérvételre is kell menned. A vérvétel kimutatja a kockázatát a rendellenességeknek.Azután a 16 héten kell csak menned a genetikai tanácsadásra. ( megnézik a kockázati számot) és leveszik a vért az AFP-hez.

Üdv: 21 hetes kismama

2007. nov. 10. 15:11
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem a 12. héten nem kellett vérvételre se tanácsadásra mennem. Ez baj?

Ultrahangon voltam, ahol a nyakiredőt megnézte az orovos-megynugtatott, hogy jó. Ennyi volt.

2007. nov. 11. 20:03
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia én 16hetes vagyok és a múlt héten voltam Quartett vizsgálaton (vérvétel)pesten,kissé költséges,(25ezer)de megéri,2 nap múlva megvolt az eredményem,hál istennek negatív.Tel:06-1-2731913
2007. nov. 12. 12:23
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem írtad,hogy miért küldtek.Engem sajna csak a28.héten küldtek valamivel több magzatvíz miatt.Uh és közölték,hogy kórosan sok a víz amit fejlődési rendellenességek okoznak.Genetikai tanácsadás következett,műtéti korrekcióra kicsi az esély.A terhesség korára tekintettel megszakítani csak akkor lehet,ha kromoszómarendellenesség okozza.Aminocentézis következett(kromoszóma negatív).Most 31hetesen várom a pillanatot,hogy megtudjam kit hordtam eddig!Amúgy 27éves vagyok csak,ezért eddig nem indokolta semmi a genetikai vizsgálatot.Örülök,hogy van aki megkapja a lehetőséget a teljes kivizsgálásra.Én nem dönthettem a kisbabámmal kapcsolatban!!!

2007. nov. 30. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!