Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak 23 hetes vagyok és már...

Csak 23 hetes vagyok és már most erőseket rúg a babám. Ennél csak "rosszabb" lesz?

Figyelt kérdés
Mellső fali lepenyem van, 18 hetesen éreztem először egyértelműen a mozgását. Azóta csak erősebb lett, olyannyira, hogy este többször felébresztett, és alig bírtam visszaaludni ugy mozgott. Most is olyan erősen mozog, hogy látszik kívülről is, és azon gondolkoztam hogy fogok igy egyben maradni a végéig, mi lesz az utolsó hónapokban? Ez méginkább fokozódik? Még nem fáj de tartok tőle hogy ha ez igy folytatódik fájdalmasakat fog rúgni belém. Egyébként mi ennek az oka, ilyenkor jól vagy pont hogy rosszul érzi magát?
2015. dec. 30. 21:08
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja és sokszor majd be pisilnek olyanokat rúg a hugyholyagomba, mintha ugrálna rajta kb. Ez nem később szokott lenni?
2015. dec. 30. 21:10
 2/9 Katoonene ***** válasza:
100%
Ahogy növekszik egyre kisebb lesz a helye, és már nem lesznek ilyen erőteljesek a rúgások.Ez teljesen normális :)
2015. dec. 30. 21:10
 3/9 anonim ***** válasza:

Ugy-ugy ahogy az elso mondja. Kesobb mas lesz rossz!;)

Mashogy mozog, inkabb mar csak kinyomjak magukat, feszkelodnek.

Nekem a derekam ugy faj mar a vegere, hogy inkabb rugott volna szet...

2015. dec. 30. 21:24
 4/9 anonim ***** válasza:
Később pl. olyat csinál, hogy kidugja a bordád fölé a talpát, és próbálod kézzel visszatuszakolni, hogy kapjál levegőt. :)
2015. dec. 30. 21:30
 5/9 Gabi86 ***** válasza:
Ugyanebben a cipőben járok csak hátsófalon van a méhlepény és államdóan pisilôs érzésem van mikor mozog,mert trambulinnak képzeli a hólyagomat.együtt tudok érezni veled.2. baba lesz.☺
2015. dec. 31. 01:39
 6/9 anonim ***** válasza:
A szitu nálam is az mint Gabi86nál, de még csak 19 hetes vagyok és mondjuk nem minden órában kellemetlen csak amikor lefekszem.
2015. dec. 31. 07:29
 7/9 anonim ***** válasza:

nekem hátsófali a lepényem, be van fordulva a magzat. a fenekét olyan erősen riszálja a hasfalamhoz, hogy többször elsírom magam az utcán.

amikor klasszikus zenét hallgatunk, néha egy-egy számnál teljesen kiborul (nem tudjuk, hogy tetszik-e neki vagy sem), de kidugja mindenféle testrészeit, mintha felül akarna kijönni.

nekem ez 22 hetes korom óta van, azóta erősödött. nevetséges, mert túl sok a magzatvizem, így elvileg kevésbé erősen kellene éreznem.

néha, mikor a húgyhólyagommal machinál valamit, úgy érzem, hogy azonnal bepisilek. szerencsére még nem fordult elő.:)

azt nem tudom még tapasztalatból, mi lesz később, ha már nem tud annyira izegni-mozogni.:)

30hkm

2015. dec. 31. 09:39
 8/9 anonim ***** válasza:

Üdv a klubban :D Hát, sok jóval nem tudlak bíztatni, de azért annyira nem lesz rossz. 15. hét óta érzem (első baba, mellsőfali lepény). Sokat mozog. Mostanában már csak fészkelődik, meg betámasztja a talpát a csípőmbe, esetleg gyomorszájon rúg, mind nagyon kellemes:D A térdét, vagy a fenekét huzigálja, rám meg alig jött fel valami, úgyhogy mindent nagyon érzek.

Jótanács: kísérletezz a pózokkal (alvásival és ébrenlétivel egyaránt). Van, ami egy ideig bejön, aztán egy idő után nem, és újat kell keresni. Nekem sokáig férjem keze is nagyon megnyugtatóan hatott rá, és olyankor nem fészkelődött annyit.

Tegnap 5x jajdultam fel akaratlanul 1-1 rúgásnál, és még 8 hét hátra van.

32 hkm

2015. dec. 31. 15:23
 9/9 anonim ***** válasza:
Tapasztalatom szerint rosszabb lesz, pedig én is bíztam a "kevesebb helye lesz mozogni..." dologban, de most közel 38 hetesen sem sikerült még lenyugodnia, és sokszor elég fájdalmas tud lenni. Egy ideig nekem is bevált, hogy a férjem a kezét a hasamra tette, így volt egy kis nyugi, el tudtam aludni, de már ez sem segít. De az orvos azzal vígasztal, hogy ez nagyon jó, hogy ilyen aktív a magzat, mert a sok mozgás a jól lét jele, úgyhogy kitartást, végül is meg lehet szokni a nemalvást és a nonstop mozgást :D
2016. jan. 2. 05:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!