39 hetes kismamak, hogy vagytok? Haskemenyedesen kivul semmi jele a szules kozeledtenek, na meg neha gorcsolgetek es erzek szurkalasokat. Attol meg beindulhat a szules?
Ez kórházi protokolltól és orvostól függ.
Ahol én szültem, ott a protokoll, h. a betöltött 41-en befektetnek megfigyelésre és 41+3-on indítanak.
Nekem nagy szerencsém volt, egyrészt mert az orvosom "kivárós fajta", és mivel pünkösd volt 3 napos ünnep, ezért a főorvos is rábólintott, hogy mivel az orvosom csak kedden kezdett dolgozni, ezért keddi napon legyen az indítás.
41+6-on spontán beindult.
Ja és még azzal is szerencsém volt, hogy a peteérésem korábban történt, így ha ők a menstruáció szerint számoltak, akkor két napot "nyertem" ezzel is, ezért is nem indított nekem a főorvos, még rajtam kívül 3 kismama volt ugyanarra a napra kiírva mint én, nekik mind beindíttatta...
A haskeményedés csak a méhtevékenységet jelzi, sajnos még nem konkrét jele a szülés beindulásának. Ahhoz vagy rendszeres fájások vagy magzatvíz elfolyás vagy minimum szivárgás kell, vagy esetleg a nyákdugó távozása részletekben vagy egészben utalhat arra, hogy indulni fog hamarosan.
Viszont ahogy fentebb írták, semmi nem KELL hozzá, a semmiből is beindulhat.
Szép szülést Neked!
A számolást a menstruáció első napjától csinálják, tehát amikor megtermékenyülsz, akkor már "2 hetes terhes" vagy.
Az egész 40 hét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!