Szedett valaki MG-citritet (gyógyszertári kis fehér golyók), mennyit lehet belőle beszedni?
Én 2*2-t szedek a terhesség eleje óta. Nálam ez konkrétan 4 db 0,6 g-os gyógyszertári kapszulát jelent, azaz 2400 mg magnézium-citrát/nap.
35+0 hkm
500 mg-os magnesii citricit szedek, ebből eddig 2*1-et, de az orvos mondta, hogy sokkal több kell. Túladagolni nem tudod, mert hasmenéssel kijön, ha túl sok. Tegnap 5-öt vettem be, és nem jött ki.
30hkm
Nekem pl. 3x2-t írtak fel, de ha napközben ezen felül befeszült a hasam, akkor volt, hogy bekaptam még egyet-kettőt. Nem lesz tőle semmi bajotok, nyugodtan vegyél be még egyet, ha úgy érzed, hogy kell. Mondjuk nekem olyan is volt, hogy elfelejtettem, de nem csak egyszer, hanem két napig. Mivel nem feszült be a hasam, így nem is tűnt fel. Aztán utána szedtem tovább. Ez sem okozott semmi gondot.
Az első terhességemnél meg egyáltalán nem szedtem, nem írták fel. Most automatikusan felírta a doki, kérdeztem is, hogy valami gond van? Mondta, hogy nincs, de mindenkinek felírják. Ja mondom, akkor jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!