Miért van ekkora különbség a cukorterheléses eredmények -tól-ig határa között?
Az én leletemen ezek vannak:
éhgyomri: 3,9-5,2 (nekem 4,3)
60 perces: 0-8,8 (nekem 8,4)
120 perces: 0-6,6 (nekem 7)
Sokan írjátok, hogy a 120 perces 7,8-ig jó. Nálunk csak 6,6-ig. Akkor az én 7-emmel mi lesz? Csak 3 hét múlva kell mennem dokihoz+tanácsadás, ezzel ugye nem fognak diétáztatni?
Szia!
Én ma vettem át a terheléses eredményemet és bizony diétáznom kell.35 hetes kismama vagyok és 7 kg jött fel rám a terhesség alatt.Nem fogyasztok édességet(csak nagyon ritkán) és a doki szerint mégis sok a cukrom,vagyis magas.
Ez az én eredményem:
vércukor terh.120 perc 0-11(eredményem 6.7mmol/L)
vércukor terh éh.
3.9-6(eredményem 4.5)
Kaptam is diabetológiára beutalót,majd ott megtudom,mit ehetek,mit nem.Bár a doki,amit leírt...keserves hetek állnak előttem.Eddig sem voltam nagy étkű,de ezek után?...Szerintem jók az eredményeim,a doki eltúlozza a dolgokat...de majd meglátom.
Állítólag a laborokban más-más programot használnak és így az elfogadható eredmények is mások a terhelésesnél.Bízom benne,hogy nem lesz ennek az egésznek koplalás a vége,szorítok neked is!
Köszönöm a válaszaitokat.
Na meg az is érdekes, hogy valakinek azt mondják, hogy menjen el, sétálgasson, tegye azt, amit máskor szokott, mert így valós az érték, nekem azt mondták, üljek ott 2 órát mint a kopott gyöngy, mert máskülönben hamar elégetem a cukrot vagy mi. Ja, és olvastam olyat is, hogy valaki nem itta meg a lötyit az egészet, vagy az aljáról nem ette meg, vagy nyugodtan iszogatott közben. Én kikanalaztam a cukrot is, (nekem ízlett) és nem is ittam. De emiatt, hogy becsületesen csináltam, diétázni nincs kedvem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!