Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A TGYÁS-hoz milyen orvosi...

A TGYÁS-hoz milyen orvosi igazolás kell és kitől kell kérni? Nőgyógyásztól vagy házi orvostól?

Figyelt kérdés

Pedagógus vagyok és a munkahelyem TB kifzető hely. Táppénzen vagyok már január óta és szeretném a szülés várható időpontja előtt 28 nappal megigényelni a TGYÁS-t. Nemrég mondták nekem a suliban, hogy kérjek egy terhesállományba vételt igazoló orvosi igazolást. DE KITÓL? A nőgyógyásztól vagy a házi orvosomtól, akihez eddig is mennem kellett 2 hetente a táppénzes papíromért. Én ezt már nem értem. Légyszi segítsen, aki tud! ja és még valami!Az egyszeri anyasági támogatáshoz is kell egy ilyen igazolás?

35 hetes km

2010. márc. 22. 20:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Utolsó, a te esetedet nem lehet összehasonlítani a kérdező esetével, mert te szüléstől igényled a tgyást, ő meg szülés előtt 28 nappal. Értelemszerűen neki még nincs szüksége az anyakönyvi kivonatra, utólag kell majd bemutatnia.
2010. ápr. 13. 15:27
 12/14 anonim ***** válasza:
0%
Én is szerettem volna szülés előtt 28 nappal már igényelni,de nem lehetett az anyakönyvi nélkül!!!
2010. ápr. 15. 15:01
 13/14 anonim ***** válasza:

Akkor nem jól tájékoztattak, ugyanis az igényléstől kezdve indul a folyósítás, ha megfelelő időben beadtad a papírokat, így nem kell az igényléskor a születési anyakönyvi kivonat.

Szülés előtti időponttól indított és akkor meg is igényelt tgyásnál a születési anyakönyvi kivonatot, a kórházi igazolást és a nyilatkozatot szülés után be kell nyújtani, különben leáll a folyósítás.

Szóval csak rosszul mondták neked.

2010. ápr. 15. 15:10
 14/14 anonim ***** válasza:
igen, 15:01es, sajnos téged félretájékoztattak, reméljük nem szándékosan. Én is a szülés előttől kapom, mert a nagyobbik fiam akkor lett 2 éves és nem akartam arra 3 hétre gyest igényelni. A háziorvosi rózsaszín táppénzes papír (rajta a szülés várható időpontja), igénylőlap, igazolványaim fénymásolatát küldtem el postán.
2010. ápr. 15. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!