A TGYÁS-hoz milyen orvosi igazolás kell és kitől kell kérni? Nőgyógyásztól vagy házi orvostól?
Pedagógus vagyok és a munkahelyem TB kifzető hely. Táppénzen vagyok már január óta és szeretném a szülés várható időpontja előtt 28 nappal megigényelni a TGYÁS-t. Nemrég mondták nekem a suliban, hogy kérjek egy terhesállományba vételt igazoló orvosi igazolást. DE KITÓL? A nőgyógyásztól vagy a házi orvosomtól, akihez eddig is mennem kellett 2 hetente a táppénzes papíromért. Én ezt már nem értem. Légyszi segítsen, aki tud! ja és még valami!Az egyszeri anyasági támogatáshoz is kell egy ilyen igazolás?
35 hetes km
Akkor nem jól tájékoztattak, ugyanis az igényléstől kezdve indul a folyósítás, ha megfelelő időben beadtad a papírokat, így nem kell az igényléskor a születési anyakönyvi kivonat.
Szülés előtti időponttól indított és akkor meg is igényelt tgyásnál a születési anyakönyvi kivonatot, a kórházi igazolást és a nyilatkozatot szülés után be kell nyújtani, különben leáll a folyósítás.
Szóval csak rosszul mondták neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!