Tudom hogy nem normáli ez de mit csináljak?
Vetélés(ek) után nagyon nehéz nem félni... azt hiba írom, hogy nin csértelme, mert az érzéseinket nem az értelmünk irányítja. A pszichológus abban segíthet, hogy racionalizáld a félelmeidet, nevezd őket nevükön, ne úgy "általában" félj mindentől, mert az tönkretesz. A megnevezett félelmet könnyebb kezelni is.
Hány vetélésed volt? Nem vizsgáltak ki a mostani terhességed előtt, nem derült ki, mi volt a baj?
Ha valódi oka van önmagad hibáztatásának, mert például elestél, és nagyon megütődött a pocakod, és ettől lett vetélés a vége, akkor igyekezz ezeket a korábban rossz kimenetelűnek bizonyuló helyzeteket elkerülni, és gumitalpú cipőben menj sétálni ha havazik. Ha meg ónos eső esik és takaró jég minden, akkor mondjuk hagyd ki a sétát!
De ha csak úgy általánosságban parázol mindentől, és nem a te szamárságod miatt lett vetélés, akkor ne aggódj. Nem teszel jót az aggodalmaskodással a babádnak.
Mi a feleségemmel 20 évig lombikbébiztünk, mire egyszer a három beültetésből egy beágyazódott. Na, akkor a feleségem beparázott és ő is elkezdete félteni.
Mondom neki, ez a kis csöppség a mi gyerekünk. Őérte küzdünk 20 éve. Ne aggodalmaskodjál, mert ő ezt megérzi! Inkább biztasd! Beszélj hozzá, hogy jó helyen vagy anya pocakjában, biztonságban vagy, anya szeret téged, és vigyáz rád. És énekelj neki! Légy vidám és boldog, hogy a baba is érezze, hogy milyen öröm ez minekünk!!! Aztán amikor nagyobb pocakja lett, esténként a munkából hazatérve én is énekeltem a babának, odahajolva anya pocakjához. És beszéltem hozzá!
Vittem a feleségem társaságba, moziba, nyaralni. Óvtam a stressztől és a sérülésektől. De nem hagytam aggodalmaskodni!
Nem akarom sokáig húzni, most 6 éves a kisfiunk. És ugyanolyan falsul énekli a Nagy HoHoHo horgász főcímdalát, mint ahogy a feleségem enekelte, amikor még a pocakjában volt.
Szia!
Remélem, hogy azóta vannak pozitív változások az életedben!!!
Csak egy dolgot jegyeznék meg: legközelebb, ha exeltist írna fel a nőgyógyászod, nyugodtan mondd meg neki, hogy az nem terheseknek van (mert hogy annak az indikációjában nincs benne a terhesség). A meddőségi centrumokban, meg a legtöbb nőgyógyász az Utrogestan mikronizált progeszteront szokták felírni, mert az terheseknek van.
Nem hiszem, hogy emiatt ment volna el a baba, de minden esetre legközelebb mondd meg, hogy olyat írjon fel, ami ténylegesen erre való.
De remélem, hogy leginkább egyikre sem lesz szükséged, mert egészséges terhességed lesz!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!