Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meddig csináltathatom meg az...

Meddig csináltathatom meg az apasági nyilatkozatot?

Figyelt kérdés

A védőnő és a doki is ideadta már az igazolást,amivel el kell majd mennem a polgármesteri hivatalba.Ennek 2 hete,hogy megkaptam az igazolást,de azóta egyszerűen a párom nem tudott elszabadulni a munkahelyéről,hogy megcsináltassuk az apaságit.

Válaszokat előre is köszönöm

34 hetes kismama

2008. szept. 14. 17:20
 1/7 anonim ***** válasza:

Hasonló cipőben jártunk mi is, csak azért nekem több időm volt még vissza. Én megcsináltattam a hajadonsági igazolást, mivel ehhez kellett időpont. Az apaságit pedig utána intéztük 1,5 héttel, mert a párom akkor tudott eljönni melóból. Ehhez itt nem kellett időpont, csak odamentünk a papírokkal és intézték.

Szerintem ne nagyon halogassátok, mert ennyi idősen már bármi megtörténhet. Utólag meg fizetni kell érte.

2008. szept. 14. 17:51
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia.Én is hasonló helyzetben vagyok,még mi sem csináltattuk meg,de majd most :)3hónapig érvényes azt tudom:)

Minden jót

33hetes kismama

2008. szept. 14. 17:59
 3/7 anonim ***** válasza:
Mi 36 hetesen intéztük el,igy alakult:).
2008. szept. 14. 18:12
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia! Minél előbb annál jobb, az érvényességét nem veszti el és vissza sem vonható. A három hónap a házassági anyakönyvi kivonat másolatára érvényes. Ha bemész az önkormányzathoz, általában az anyakönyvveztető csinálja meg, kb 20 perc az egész.

Jó babavárást 35 hetes mami.

2008. szept. 14. 18:19
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

Az apasági nyilatkozat is 3hónapnál nem lehet régebbi !!

Ezt nekünk a hívatalba mondták..

2008. szept. 14. 19:32
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom melyik hivatal lehetett az, én jelenleg ott dolgozom és ilyen nincs, hogy az apasági elismerő nyilatkozat érvényét veszíti, az "apajelölt" aláírása után ugyanolyan joghatások lépnek életbe, mintha a gyerek házasságban született volna. (Ha utána "gondolja" meg magát az apuka, már csak a bíróságra tud menni, dns vizsgálat meg hasonló dolgok). Mikor a papírt megcsinálják az anyakönyvvezető egy példányt irattárba tesz (a hivatalban marad), egy példányt annak a városnak az anyakönyvvezetőjének küld, ahol a szülés törtténni fog, és egy példányt kap az apa és az anya. Nem okoskodni akarok, de ennek tényleg ez a menete. És tényleg csak a házassági anyakönyvi kivonat nem lehet három hónapnál régebbi.

Adri

2008. szept. 14. 21:45
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Így van, nincs 3 hónapos határ. Mi a 24-25 hét körül csináltattuk meg, a doki és a védőnő is azt mondta hogy inkább korán mint későn. A hivatalban rákérdeztem a 3 hónapra, semmi ilyen nincsen.
2008. szept. 16. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!