Metformin abbahagyása! Sorstárs kismamák/anyukák, hogy csináljam?
33. hetes kismama vagyok, a napokban töltöm a 34-et. Évek óta metformint szedek (2*1000-t) és a terhesség alatt is megtartottuk. Az endokrinológusom szerint nincs egységes szakmai álláspont a terhesség alatti szedéssel kapcsolatban, sokan a 12. hétig szedetik, egyesek végig.
A szoptatás alatt viszont egyértelműen nem ajánlott, így én is szeretném "letenni" a gyógyszert. Nálatok hogy volt ez? Mennyi idő alatt hagytátok abba? Változtattatok-e mellette valamin (még szigorúbb diéta pl.)?
Az endokrinológusom azt mondta, hogy a legújabb kutatások szerint lehet végig szedni, de csak a 12. hétig hatásos. Én napi 2X0,5 Metformint szedtem, összesen fél évig (vetélés után és az új terhesség első 3 hónapjában).
Nekem a felső határon voltak az inzulin értékeim, de nem voltam IR-es. Hirtelen kellett letennem, a 12. betöltött héten, nem kellett fokozatosan.
De a te eseted persze más, én megkérdezném a nődokimat, és neki hinnék. Mindenki mást fog mondani, de valakiben bízni kell.
26 hkm
nővérem 3ból 3nél szedte végig szoptatás alatt is.
ebből 1 még szopizik.
én nem hallottam, hogy kevésbé ajánlott lenne, mint terhesség alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!