Ti vállalnátok így babát?
Engem rontgeneztek, mikor terhes lettem, meg nem tudtam, h ott a baba. Nyilvan nem idealus helyzet, de semmi baja nem lett a babamnak.
A tiednek sem lesz, mert az sem biztos, h azonnal osszejon, plusz nem sugarzol am rontgen utan, semmi sem marad a szervezetedben utana.
Nem a röntgen miatt mondom, hogy csináltasd meg a fogaid terhesség előtt. Hanem, mert terhesség alatt még egy fogfájás is, amit utána nem tudnak bármivel kezelni (terhesség alatt pl. antibiotikum nehezen adható gyulladásra, ilyesmikre=csak bizonyos fajták).
26 hkm
A röntgen meglevő terhességre veszélyes csak. Nem atombomba mellett álltál, hogy évekig radioaktív legyél. Elég kis dózist bocsát ki egy sima röntgentép, nem lesz baja tőle egy későbbi terhességnek.
A lányomat másfél évesen röntgenezték (mellkas), mert kruppos roham után furán vette a levegőt és felmerült, hogy idegentest van a tüdejében. Bemozdult, így még egy felvételt csináltak. Még nem világít a sötétben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!