Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti vállalnátok így babát?

Ti vállalnátok így babát?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Jövő év elején szerettem volna teherbeesni, ezért úgy gondoltam, hogy idén minden elmaradt fogászati dolgot megcsináltatok. Nem számítottam azonban arra, hogy a töméscserék után gyökérkezelni kellett 4 fogamat. Az idei évem szinte a fogászaton telt..viszont nagyon idegesít, hogy összesen 2 panorámaröntgent csináltak és 4 fogamról pedig külön külön kis felvételeket. Egyébként még mindig nincs befejezve az egyik fogam, de talán idén meglesz.. Szerintetek ha jövő év elején terhes leszek nem lesz baja a babának ettől a sok röntgen sugárzástól? És egyébként nekem szerintetek nem lesz bajom? Várjak még a terhebeeséssel, vagy felesleges, mert úgysem "tisztul" ki ez az emberből? Köszi a válaszokat.

2015. dec. 9. 07:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Engem rontgeneztek, mikor terhes lettem, meg nem tudtam, h ott a baba. Nyilvan nem idealus helyzet, de semmi baja nem lett a babamnak.

A tiednek sem lesz, mert az sem biztos, h azonnal osszejon, plusz nem sugarzol am rontgen utan, semmi sem marad a szervezetedben utana.

2015. dec. 9. 07:22
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi.
2015. dec. 9. 07:29
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem a röntgen miatt mondom, hogy csináltasd meg a fogaid terhesség előtt. Hanem, mert terhesség alatt még egy fogfájás is, amit utána nem tudnak bármivel kezelni (terhesség alatt pl. antibiotikum nehezen adható gyulladásra, ilyesmikre=csak bizonyos fajták).

26 hkm

2015. dec. 9. 07:30
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen..azon vagyok.
2015. dec. 9. 08:10
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A röntgen meglevő terhességre veszélyes csak. Nem atombomba mellett álltál, hogy évekig radioaktív legyél. Elég kis dózist bocsát ki egy sima röntgentép, nem lesz baja tőle egy későbbi terhességnek.

A lányomat másfél évesen röntgenezték (mellkas), mert kruppos roham után furán vette a levegőt és felmerült, hogy idegentest van a tüdejében. Bemozdult, így még egy felvételt csináltak. Még nem világít a sötétben :)

2015. dec. 9. 08:11
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
A röntgensugárzás nem marad a szervezetben, egy jövőbeni terhességre nincs hatással.
2015. dec. 9. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!