Dolgozzak-e tovább, v valamikor félévkor menjek táppénzre?
Tanítóként szerződéssel alkalmaztak szept elsejei kezdéssel, és tegnap reggel pozitív tesztem lett.
Már majdnem 1 éve akartuk a babyt, most jött össze.5 hetes vagyok ma.
Augusztus közepéig van szerződésem. Mit tegyek? Mikor érdemes elmondani a főnöknek?
A dokival holnap reggel beszélek, mert 1 hete adott pont beutalót hormonvizsgálatra.
Olyan ciki a helyzet.
Jobb lenne ha dolgoznék, míg tudok, mert így jóval többet kapok a bruttó 126000 Ft-os fizumból.
Viszont jön a tél és félek, h elkapok vmi betegséget a gyerekektől.Mitévő legyek? :(
Szia.Hát én nem is tudom,mi a jobb.De te azért "veszélynek"
vagy kitéve a gyerekek között,elég ha csak a bárányhimlőt említem.Lehet jobb lenne ha nem dolgoznál,ha már nehezebben jött össze a baba.De talán a doki többet tud mondani e téren:) Minden jót...
33hetes kismama
Beszéld át az orvossal .esetleg azti is kérdezd meg tőle, hogy milyen immunrendszer erősítőt szehetnél kismamaként. Itt nem csak a terhes vitaminra gondolok. Van az echinacea de azt nem lehet az alkohol tartalma miatt. Talán a szirupja jó. Ilyenkor a gyerekeknek is adni szoktam. mert a nagy oviba jár. Télen nagyobb a járványok veszélye , gondolok itt én is a bárányhimlőre és az influenzára. Nem kéne elkapnod. De ha voltál védett vagy bárányhimlő ellen. Szóval ha már ennyit küzdöttél a babáért érdemes átbeszélni mindent most. A főnöködnek azután szólj szerintem miután átbeszélted a dokival és a pároddal. Vagyis megegyeztél magaddal meddig dolgozol.
Táppénzt azt biztosan kevesebbet fogsz kapni, mint a fizud, de gondolj majd magadra és a babára.
Ja annak is nézz utána nehogy felmondjon neked félévkor.!!! Mivel szerződéses vagy.
Szia!
A párommal mi is 8 hónapig próbálkoztunk, mire összejött. Délelőttönként tanítottam az egyik helyi gimiben, délután pedig mazsorettet oktattam általános iskolásoknak és óvodásoknak. 2008, április 27-én született a kislányom, és én a tavaszi szünet előtt (március 19-én) fejeztem be a tanítást a gimiben. A mazsorettet április 25-ig vittem. Mivel két különböző városban tanítok, ezért kisebb késéssel kétszer vonult végig a bárányhimlő, majd utána 2 influenza szezon, és semmi bajom nem volt/lett, és a babám is egészségesen született.
Szerintem ha bírod, akkor dolgozz, ha már neked sem mindegy, hogy mennyi pénz "áll a házhoz". Mivel szerződéses vagy, ezért a 4 hét szülési szabadságot feltétlenül vedd ki, mivel az a fizetésednek megfelelő összeg, míg a táppénz csak a 70 vagy 75%-a.
Ha viszont valami miatt a dokid pihenésre int, akkor ne gondolkozz, hagyd ott a sulit, nem ér annyit.
Egyébként a diákok is mikor majd megtudják, hogy babát vársz, sokkal előzékenyebbek, figyelmesebbek és persze fegyelmezettebbek lesznek.
Amúgy mikorra várod a babát???
Jó tanítást, és boldog babavárást!!!
Szia!Ha próbaídőn vagy akkor sajna elbocsálthatnak,de ez főnőktől is függ.Én a 2-3 hónap környékén mondtam el a főnökömnek,de kirúgni nem tudtak,mert már ott vagyok 2 éve.Az egyik kolleganőm viszont próbaídő alatt lett terhes és nem ment bele,hogy 8 hónapos koráig dolgozzon így őt elbocsáltották.De ha nem akkor sztem nem!
28 hetes kisami
Az előző válaszadó vagyok. Én úgy tudom, hogy nem bonthatja fel egyoldalúan a szerződést a főnököd félévkor, csak közös megegyezésre tehetilyet, de ehhez meg te is kellesz.
Ja, én a főnöknek 8 hetesen, a kollégáknak 12 hetesen mondtam el a dolgot.
Előre is elnézést a kérdés feltevőjétől, de úgy látszik, hogy azok a kismamák, akik itt vannak, nem szeretnek dolgozni, ezért lepontozzák a válaszokat, amiben az áll, hogy dolgozz. Sajnálom, hogy a mai világban szégyen, ha egy kismama úgy dönt, hogy amíg orvosa mást nem javasol, munkával tölti a babavárást. :(((
Hangsúlyozni szeretném, hogy nem a kérdés írójának szól ez a komment, hanem az arra válaszoló, és az azt értékelő "közönségknek".
Szia!
Második válaszoló vagyok. most,hogy ilyen hideg van nem sok kedvem van sétálni menni a kicsivel. De majd megyünk a testvéréért az oviba. Na de nem is ezt akarom.
Ugye ha jól számolok majd május-júniusban szülsz? Szerintem ha nem érzed megterhelőnek és átbeszélted ahogy írtam az orvossal, akkor nyugodtan tanítsál. Nem lesz sem rád, sem a babára rossz hatással. S még valami a tanítványaidnak is jó példát mutathatsz azzal,hogy látnak kismamaként.Miért mondom? Mert nem kell nekünk kismamáknak elbújni a világ elől.
Én is szívesen dolgoztam amíg tudtam. Én kórházban dolgoztam így aztán volt egy idő amikor már nem jártam osztályra. A második babánál csak azért nem dolgoztam, mert veszélyeztetett volt a munkahelyem. Hála Ágneskének félő volt,hogy pont akkor szüntetik meg amíg babát várok. S akkor semmit sem kapok, vagy csak nagyon keveset. Ez be is jött idén júl-ban mikor 4 hónapos volt a fiam kiszervezték alólam a fél munkahelyem. Szerencsésére maradhattam így közalkalmazott.
Megyek mert már hiányol a kicsi aki 7 hónapos.
Szerintem majd úgyis kiderül, hogy viseled a terhességet. Ha nem leszel rosszul, akkor tudsz dolgozni, de ha hányni fogsz, és émelyegsz, akkor úgysem tudsz tanítani. Majd meglátod. A fertőzésekre tényleg nem árt odafigyelni, jön az infulenzajárvány stb.
Én a 16. hétig dolgoztam. De többször hánytam a munkahelyemen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!