Igaz, hogy ha valaki rendszeresen sétál, túrázik, tornázik a terhesség alatt, akkor könnyebb lesz a szülése? Vagy ez is csak egy tévhit?
A könnyebb szülés titka, hogy mennyire vagy képes elengedni magad a tágulási szakaszban, valamint egyrészről adottság kérdése is. A második válaszon jót nevettem. A doki azért mondta a sétálást vajúdás alatt, mert a gravitáció elősegíti a tágulást, nem azért, hogy jobb legyen az erőnléte. :)))
Az első babámnál 6 órát vajúdtam, végig sokat sétáltunk, kirándultunk a terhesség alatt. A másodiknál veszélyeztetett lettem és az utolsó 4 hónapot ágyhoz kötve kellett átvészelnem. Szó szerint fel sem kellhettem csakis a fürdőszobába, gyógyszereken éltem, ne induljon meg hamarabb. Híztam 35 kilót, alig bírtam elvonszolni magam a WC-ig, annyira legyengültem. Az első fájáskor indultunk is a kórházba, nehogy baj legyen, mivel óriási baba lett. Kevesebb mint két órán belül már a kezünkben volt a fiunk. nagyon odafigyeltem vajúdás alatt, hogy minél jobban ellazuljak, sodródjak a fájdalommal. A harmadik? Hááát, nagyon nehezen engedtem el őt a pocakomból. Tudtam, utolsó baba és többé nem leszek terhes. Szerettem volna már látni nagyon, de tudat alatt szerettem volna még terhes lenni. 16 órát vajúdtam! Testmozgás terhesség alatt...csak amennyit el kell végezni két nagyobb gyerek mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!