Ducibb kismamák! Ti nem érzitek kínosan magatokat a védőnőnél amikor a mérlegre kell állni? Én annyit idegeskedek ezen.
90 kg volt a kezdősúlyom (ezen én is meglepődtem), második baba. Teszem hozzá, az első gyereknél hatvannal kezdtem, de sajnos ilyen maradtam :( Máshol lakom azóta, másik védőnő is van. Az első alkalommal, amikor felállított a mérlegre, kérdeztem is, hogy "muszáj?", de mondta, hogy nyugodjak meg, őt nem az érdekli, hogy hány kiló vagyok, hanem azt, hogy mennyit változik a súlyom. Egyébként mindig meg is szokott dicsérni, mert nem sok ment fel, most kezdem a 7. hónapot, és 4-5 kiló plusz van rajtam, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy brutálisan vizesedik a lábam, úgyhogy van itt némi ingadozás is, meg hát ennek a súlynak egy része víz amúgy is.
Szerencsére jófej védőnőm van, nem érezteti velem azt, hogy kövér vagyok, inkább tényleg mindig csak dicsérni szokott.
Szerintem a legtöbb helyen ruhában mérnek. Én mondjuk automatikusan leveszem a pulcsit, ha tudom, hogy jön a mérés, de ja, csizma/cipő az marad, bár nekem a védőnőm le szokta vonni. Rámondja, hogy az egy kiló, és annyival kevesebbet ír be. Pontosnak nem mondanám, de tényleg mindenhol ezt szokták csinálni. A háziorvosom is ugyanígy szokott megmérni (a vizesedés miatt hozzá is elég gyakran kell járnom, és ő is mindig mérlegre állít).
Ezt a "sertésmérleget" meg szerintem a mai napig nagyon sok orvos/védőnő használja, valamiért imádják, állítólag pontosabban lehet vele mérni, mint egy sima személymérleggel.
De igen és amikor meglátom számosítva a súlyom,hú.Ez van,de jelenleg csak annyit tehetek,hogy odafigyelek a mennyiségre és minőségre a kaját illetően.Én is súlyfelesleggel kezdtem (83 kg,172 cm),eddig 5 kg-nál tartok,22 hetesen.Otthon is mérem magam hetente,így nem meglepetés,de akkor is zavaró látni.
Érdekes,engem épp a védőnő nyugtat,kedves nőci és tök jó alakja van :) Biztos frusztráló lehet pluszban,hogy a tiéd nem túl empatikus,sőt még dob rá egy lapáttal. :O
Egyébként annál jobb élmény lesz a baba születése után "megmutatni",hogy képes/ek vagy/unk leadni a felesleget.
Ne stresszelj ezen,tényleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!