Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ducibb kismamák! Ti nem...

Ducibb kismamák! Ti nem érzitek kínosan magatokat a védőnőnél amikor a mérlegre kell állni? Én annyit idegeskedek ezen.

Figyelt kérdés
A védőnőm 2 gyerek után 40 kiló vasággyal együtt, és mindig képeket vág a súlyomra, holott nem híztam eddig sokat, csak eleve 85-ről indultam...
2015. dec. 1. 15:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

90 kg volt a kezdősúlyom (ezen én is meglepődtem), második baba. Teszem hozzá, az első gyereknél hatvannal kezdtem, de sajnos ilyen maradtam :( Máshol lakom azóta, másik védőnő is van. Az első alkalommal, amikor felállított a mérlegre, kérdeztem is, hogy "muszáj?", de mondta, hogy nyugodjak meg, őt nem az érdekli, hogy hány kiló vagyok, hanem azt, hogy mennyit változik a súlyom. Egyébként mindig meg is szokott dicsérni, mert nem sok ment fel, most kezdem a 7. hónapot, és 4-5 kiló plusz van rajtam, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy brutálisan vizesedik a lábam, úgyhogy van itt némi ingadozás is, meg hát ennek a súlynak egy része víz amúgy is.

Szerencsére jófej védőnőm van, nem érezteti velem azt, hogy kövér vagyok, inkább tényleg mindig csak dicsérni szokott.

2015. dec. 1. 17:47
 12/16 anonim ***** válasza:
46%
Én nem vagyok duci (bár vékony se), de a méricskélés során engem az akasztott ki, hogy úgy ahogy voltam, ráállított a mérlegre. Tehát csizma, vastag pulcsi, farmer stb. Kérdeztem, hogy a cipőt nem esetleg kell levennem? Vagy a kilós kötött pulcsit? Azt mondta, hogy nem, mert majd mindig ruhában méredzkedünk. Persze ez télen volt, én meg nyáron fogok szülni, de nagyjából mindegy. Utána meg tekergette 55-től felfelé (nem is mérleg volt, hanem mázsa, ami szerintem 2015-ben azért elég durva), hogy jééé, még mindig kell? Olyan karcsúnak nézel ki! Hát így lettem 65 kiló az első mérésen a 62-es indulósúlyom helyett.
2015. dec. 2. 07:55
 13/16 anonim ***** válasza:
Engem is mindig ugy mertek de az nem zavart. Csizma plusz vastag pulcsi max 2 kg. Magamban ezt levontam illetve otthon is mertem magam igy tudtam a valos sulyom. Raadasul akkor mindig pont nem tudok kell pisilni amikor kellene, ezert kb mire odaerek fel liter viz is van bennem. Ezeket nem szamolom. A valos sulyom jobban zavar ;-)
2015. dec. 2. 08:34
 14/16 anonim ***** válasza:

Szerintem a legtöbb helyen ruhában mérnek. Én mondjuk automatikusan leveszem a pulcsit, ha tudom, hogy jön a mérés, de ja, csizma/cipő az marad, bár nekem a védőnőm le szokta vonni. Rámondja, hogy az egy kiló, és annyival kevesebbet ír be. Pontosnak nem mondanám, de tényleg mindenhol ezt szokták csinálni. A háziorvosom is ugyanígy szokott megmérni (a vizesedés miatt hozzá is elég gyakran kell járnom, és ő is mindig mérlegre állít).

Ezt a "sertésmérleget" meg szerintem a mai napig nagyon sok orvos/védőnő használja, valamiért imádják, állítólag pontosabban lehet vele mérni, mint egy sima személymérleggel.

2015. dec. 2. 08:51
 15/16 anonim ***** válasza:

De igen és amikor meglátom számosítva a súlyom,hú.Ez van,de jelenleg csak annyit tehetek,hogy odafigyelek a mennyiségre és minőségre a kaját illetően.Én is súlyfelesleggel kezdtem (83 kg,172 cm),eddig 5 kg-nál tartok,22 hetesen.Otthon is mérem magam hetente,így nem meglepetés,de akkor is zavaró látni.

Érdekes,engem épp a védőnő nyugtat,kedves nőci és tök jó alakja van :) Biztos frusztráló lehet pluszban,hogy a tiéd nem túl empatikus,sőt még dob rá egy lapáttal. :O

Egyébként annál jobb élmény lesz a baba születése után "megmutatni",hogy képes/ek vagy/unk leadni a felesleget.

Ne stresszelj ezen,tényleg.

2015. dec. 2. 09:20
 16/16 anonim válasza:
:D 85? Mázlis :D Én 108 voltam az első mérlegelésnél, egyből kaptam a diétás papírt :D
2016. márc. 24. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!