Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit javasolt és szabad ennem-i...

Mit javasolt és szabad ennem-innom? Milyen vitaminokat szedjek? 5 hetes vagyok, és nagyon oda szeretnék figyelni ezekre a dolgokra.

Figyelt kérdés
2008. szept. 13. 15:33
 1/3 anonim ***** válasza:
Én 29 hetes vagyok,és nem szedtem semmilyen vitamint,mert minden laborom jó lett.Majd a vérvételnél kiderül,hogy kell e valamit pótolnod vitaminokkal.Egyél sok zöldséget,és gyümölcsöt.Mérsékeld a kenyér és a tészta fogyasztást.Jó egészséget!
2008. szept. 13. 15:50
 2/3 anonim ***** válasza:
Egyel valtozatosan, es szedj folsavat. Amig nem tudod, hogy volt-e toxoplazma fertozesed, addig minden gyumolcsot moss meg alaposan, illetve legy ovatos a cicakkal. Ezen kivul ne egyel nyers husokat (pl tatarbieafstek), es banj csinjan a fustolt husokkal is. Hat mondjak, hogy ne egyel sok tesztafelet, en viszont folyton a tesztat meg a kenyereket kivanom. Ja, es a banan meg a szolo rengeteg olyan vitamint-es asvanyi anyagot tartalmaz, amire szuksegetek van! Es gratula!!!!
2008. szept. 13. 16:47
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem elevitet vagy más terhesvitamint nyugodtan elkezdhetsz szedni! Az első 12 hétben nagyon fontos a sok vitamin és ásványi anyagbevitel. Én nem hiszek abban, hogy a mai agyon génkezelt zöldségekben, gyümölcsökben megvan minden... Folsavat is irathatsz fel az is nagyon nagyon fontos az elején. Szedhetsz mellé magnéziumot meg vasat! Enni meg azt egyél amit megkívánsz! Ha tésztát akkor tésztát, ha kenyeret akkor kenyeret! Nem szabad megvonnod semmit magadtól szerintem. A hízás alkati kérdés! Én az elejétől szedem az elevitet, a folsavat a vasat plusz még magnéziumot is. Rengeteg tésztát, kenyeret, péksütit, édességet, sajtot, tejet és bizony húst is eszem, sőt a napi 1 gyenge kis kávémat is megiszom. Az elejétől tökéletes a vérképem, mindketten egészségesek vagyunk, és a 29. hétig 6kg-ot híztam, ami szerintem nem sok! Szóval a tested tudja mi kell nektek!

Boldog babavárást!

2008. szept. 14. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!