Szülésnél befolyásoló tényező lehet h mellső vagy hátsó falon tapadt meg a lepény?
Igen. Ha császármetszéssel kell valamiért szülni, akkor számít. Ami a hüvelyi szülést illeti, ott csak az a problémás, ha rátakar a méhszájra valamennyire, de ha a terhesség elején rá is lóg, az még a végére elvándorolhat. Nekem a terhességem alatt végigjárt mindent a lepény, szépen körbe ért.
Remélem jól tudom és nem informáltalak félre, majd tuti lesz aki tényleg ért hozzá és megerősíti, vagy megcáfolja, amit írtam. :)
"A mellső falon tapadó placenta esetében viszont császármetszés esetén az orvosnak figyelnie kell arra, nehogy belevágjon"
1. voltam.
Azért az nem úgy van, hogy akkor majd nem ott vág, hanem máshol, hogy nehogy belevágjon a lepénybe. Láttatok már olyat, hogy valakinek a gyomor felől vették ki a babát, mert mellső fali volt a lepény? :) Ugye, hogy nem... A méh megnyitása és a gyerek kiemelése között pár másodperc telik el, nem lesz attól hypoxiás a baba, hogy esett közben egy vágás a lepényen. Az interneten sajnos akadnak olyan cikkek, amiket szakmai ellenőrzés nélkül tesznek közzé az újságírók.
Nekem mellső fali lepényem volt, ugyanott vágtak, mint mindenki mást. Nem egy extra dolog ez, a terhességek elég nagy részében a mellső falon tapad. Gondot néha az áramlásmérésnél okozott, mert ez egy "szigetelőréteg" a köldökzsinór és az UH között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!