Egyfolytában azon filózok mi lesz ha 2évesen vissza kell menjek dolgozni, jól van e így?
sajnos nekem olyan szakmám van amibe nem is biztos,hogy el tudok majd helyezkedni,mert gyakorlatilag reggeltől estig dolgoznak benne,ha keresni akarnak.Két kicsi gyerekem lesz a másodikkal csak két évig lehetek itthon.Azt sem tudom elképzelni,hogy 2évesen beadom bölcsibe,mikor a nagyot sem akartam-akarom most.Igazságtalannak tartanám a másikkal szemben.
De egyszerűen azt sem tudodm,ha el is tudok valahova menni mi lesz ha majd állandóan lebetegszünk,mert a nagy már ovis lesz a kicsi meg kezdi a bölcsit...akkor fel sem vesznek sehova ha állandó táppénzen leszek.Ti ,hogy oldjátomajd meg,öteletetek van erre már??Biztos nem én vagyok az egyetlen ilyen kétségbe esett anyuka.
Máig nem értem ez mire jó az országunktól,hog ymég egy nagyot huzzanak rajtunk?
eddig aki nem tudott megélni a gyesből vissza kényszerült munkába,nekünk sem lenne egyszerű,de megoldanánk,de ha még év sincsen akkor,hogy oldod meg?tele leszünk munkanélküli kismamákkal?
De azt sem lehet húzni sokáig..
adjatok ötletet mert még meg sem született e kis tesó de már ezen pörgök,hogy mi lesz 2.5év múlva mikor munkába kell álljak......kellene
Én értem, hogy mit akarsz mondani. Én vissza tudok menni a munkahelyemre majd, ha meglesz a pici, de 1 tanévet lehetek itthon, mert az oktatás nem olyan, hogy gondoltam egyet, most lejárt a gyermekem 2.életévének betöltése miatt minden és visszamegyek év közben. Év elején tudok visszamenni és kész. Magyarul másfél éves korában vissza fogok menni, ő meg megy majd bölcsibe. Mert szeretnénk másik babát, ahhoz meg előtte megint dolgozni kell majd (mert vannak ugye a törvények, aminek a változásait egy most külföldön élő nem lát), de azt sem akarom, hogy a gyerkőcök között 5 évnél több korkülönbség legyen.
Azok az emberek, akik meg amiatt szólnak meg, hogy a pénz miatt aggódsz, biztosan nem tapasztalták meg azt, amikor nagyon kellene valamire és nincs. (Ennek örülök) Annak a gyereknek enni is kell, meg ruházkodni. Nem mindenki kap ismerősöktől ruhát, meg babás dolgokat. Én pl. semmit, de megoldottuk.
A kérdésedre a konkrét válasz: Nem, nincs jól, de nem tehetsz ellene semmit.
Most akkor jól értem, hogy az a 300.000 Ft okoz nagy problémát?
Én megértem, hogy sokaknak ez problémát okoz, de hát ez van, tudtad már akkor, mikor teherbe estél, hogy te 300.000 Ft-tal kevesebbet fosz kapni. Tehát otthon maradhatsz 3 évig, de mindezt 300.000 Ft-tal kevesebből kell megoldani, mint eddig a többieknek. Mert annyi a különbség, hogy a 3. évre nem kapsz gyest.
Utolsó előtti, igen láttam bölcsit, mivel a fiam is oda jár. Lehet, hogy nem hipermodern, de nem is ezen múlik, hanem az ott dolgozók hozzááértésén. Én örülök neki, hogy oda jár a fiam, sokkal több dolgot megtanul ott, mint itthon. Úgy értem, ha én vagyok vele napközben, akkor én nem egész nap játszom vele, mert közben ott a sok házimunka, a főzés, ez-az, míg a bölcsiben az egész nap a gyerekek ideje.
De nem fogom itt fényezni, hogy miért jó dolog a bölcsi, csak érdekesnek tartom, hogy ahol a szülő nem sopánkodik ezen (akár csak magában), ott a gyerek sem éli meg tragikusan, hogy neki bölcsibe kell mennie. Én a fiamnak kb. egy éves kora óta mondogattam, hogy majd megy bölcsibe két évesen, és hogy ott majd mi lesz, plusz amúgy is tudta, hogy eddig akár kire rábíztam, mindig érte is mentem amikorra mondtam, ezért nem volt egyrészt sem ismeretlen dolog számára, hogy mással van, sem az, betartom, amit ígérek. És mivel én nem a sírással küszködve, fátyolos hangon említettem neki valahányszor a bölcsit, hanem reálisan lefestve, de úgy mint egy jó kis helyet, ahol sok játék van és sok gyerek, és minden az ő kis méretére van igazítva, hát nálunk nem is volt ebből semmi olyan, hogy a gyereket sajnálni kellett volna, amiért bölcsibe jár, mivel az első pillanattól élvezte. Igaz, a beszoktatás alatt meg volt szeppenve egy kicsit, de ez is elmúlt 2-3 nap alatt. Még akkor is menne, ha néha beteg. Amikor elkezdte a bölcsit, két évesen, még nem beszélt, csak olyanokat, hogy mama, bumm, pápá, ennyi volt a szókincse. Két hónap után elkezdett rövidebb szavakat mondani, fél év után kerek kis mondatokat. Lehet, hogy ez bölcsi nélkül is bekövetkezett volna, nem tudom, mindenesetre örültem neki, mert már azt hittem, valami gond lesz. Na bocsi, megint csak fényezem a bölcsit, nem ezt akartam. Csak tényleg nem értem, miért kell a dolognak ezen a részén drámázni. Drámázz a pénz miatt, ha úgy tetszik, nekem is jól jön munka mellé is a gyes, jó, hogy kapom, szóval azt még meg is értem, ha valaki ezt hiányolja. Pláne, hogy a világon senki nem kötelezi rá a szülőt, hogy 2 év után visszamenjen, maradhat hármat is, csak akkor az utolsó évet ellátás nélkül. Na, akkor el lehet dönteni, hogy tényleg annyira fontos otthon maradni a harmadik évben is, vagy sem. Elnézést, ha ez bunkóra sikeredett volna, csak nekem úgy tűnik, hogy sokan egyrészt nem is ismerik igazán az új törvényt, mégis siránkoznak, másrészt pedig túldramatizálják azt a tényt, hogy dolgozniuk kell, ami az élet része.
Abban igazat adok, hogy munkát találni nem egyszerű, sőt, van ahol lehetetlen. Csakhogy ez a helyzet nem egy év alatt fog megoldódni.
Saját tapasztalat: A fiam 2,5évesen adtam bölcsibe,párom a kisfiát akkor amikor alig múlt 1éves.(Akkor még nem voltunk együtt)
És látni a gyerekek fejlődésén a különbséget!!!!
Mind érzelmileg,mind értelmileg.
Nem azt mondom,hogy butácska a pici,hisz nem az.De a nagyobb hamarabb kezdett az önállóság útjára lépni.
Nem mindegy,hogy az anya tanítja,neveli 1-2-3 gyermekét otthon,vagy 2-3óvónőre,dadusra jut 20-25 gyerek.
Most tervezzük a közös babát.És 2évet mindenképp otthon leszek vele.És ha a Jobbik betartja az ígéretét,akkor a 3év gyedet is ki fogom használni.
Méghogy6hetesen másra bízni a gyereket.....
Én magunknak szülök nem másnak.Ha meg nem engedik meg az anyagiak ne vállaljanak gyereket.Mi se vagyunk gazdagok és nem azon az egy tányéron fog múlni szerintem,hogy hónap végén is tudjunk enni.
Érdekes, hogy egy nem provokatív kérdésből, ahol tanácsot kérnek, mennyi mindent ki lehet hozni.
De szerintem az nem tanács és nagyon durva kijelentés, hogy aki nem él a társadalmi normáknak megfelelő középosztályban, az ne is vállaljon gyereket.
Nem értem mit nem engednek meg az anyagiak. Ha szülés előtt dolgozik valaki, akkor Gyed jár, ami kiegészülve a Csp-al szinte annyi, mint a fizu. Ez jár két évig! Akkor miért kell hat hetesen másra bízni a babát, akinek az édesanyjára lenne szüksége, ha nevezhetjük annak egyáltalán azt, aki így levakarja magárol szegényt. Anya-gyermek kapcsolat???Semmit nem mond?Gondolom nem is létezik köztetek.
És igenis számít a harmadik évben kapott 25,795 forint havonta, akinek nem, az örüljön neki, de hülyeséget ne írjon. Egyébként Gyes mellett is lehet munkát vállalni, így még azzal is kiegészül a havi jövedelem.
Kérdező, szerintem még ráérsz ezen aggódni. Esetleg végezhetnél valami tanfolyamot, vagy valamit, hogy legyen másik szakmád, azzal talán hamarabb találnál munkát.
04:33. Hol találtál olyan otthon végezhető munkát, ami nem átvágás? Én eddig akármit próbáltam, mindegyik csak azzal jött, hogy még fizetni, még fizetni ... ennek vége nem volt. Munka meg nem volt.
Tehát ha van valamilyen jó lehetőség, az engem érdekelne.
Jó sok mindent kaptam ,lassan megpróbálok válaszolgatni.
4szakmám van az utóbbiban 6évet dolgoztam és nagyon szeretem mindet,de mivel kézműves szakmáim vannak így nem olyan egyszerű a dolog.
Nem titok,hogy én szülés előtt is sokszor 12-14óráztam,reggel bementem leültem és 3szor álltam fel az asztaltól...és muszáj.Ha kiesel,mert táppénzre kell menned többször felvesznek mást.Ez nem olyan mint egy kereskedelem,hogy a másik beugrik helyetted.Itt az alkalmazottak közt pótolhatatlan vagy,illetve ha pótolni kell akkor már el is bocsájtanak.
Mivel kézműves szakma és mivel senki nem akar fizetni így nem is olyan egyszerű viszonylag jó munkát találnom...sokszor sok hét ill hónap és próbamunkákat kell végezzek ami alapján eldöntik kellek vagy sem..ezek sokszor napokat vesznek igénybe.Több munkahely több nap,de amíg a kicsi itthon van addig nem tudok munkát keresni ha meg már nincs itthon nincs pénzem se.
Ha dolgozni tudnék a szakmában akkor a gyerekeimet áldoznám fel,mert szinte estig bent lennék-és ez most komoly,ha szerencsém lesz találok olyat ami fél munka idős,de nem hiszem,mert ez nem jellemző...a 300 ezer ft-nekem sem lenne gond ha a szakmámban dolgoznék,mert 1két hónap alatt meglenne,de mivel nem így van elég nehéz.
nem titok-48ezer ft a gyedem,sztem nem sok.ahhoz képest miket hallok,sajnos a bejelentettségem sosem volt nagy,így ha a családi pótlék is hozzá megy,jó ha megvan a 60ezer ft-vagy nincs,mert sokszor még azt sem éri el,tehát ez nem tudom kinek egy havi fizu,de nekem sosem volt ilyen kevés fizum..
Nekem sosem segített egy nagyszülő sem és nem kevés tartozásunk van,de nem ez a lényeg,mert megélünk.a másik én pont azt mondom ,hogy én szeretnék vele itthon lenni és nem egy másik anyukára vagy ismerősre vagy bébi sitterre vagy bölcsire bízni...tehát könnyű ezt leírni..pont azoktól kapok zömében választ akinek nincsen ilyen gondja sztem ahogy kivettem a szavakból,mert könnyű úgy okosnak lenni,hogy valakit tényleg nem gyötör ez a tudat,hogy az egyiknek megadhatok valamit a másiknak nem biztos.
amúgy igen,inkább dolgoznék itthon,mert a szakmám engedné,ha lenne elég pénzem hozzá,de sajnos ennyiből nem tudok komoly gépeket eszközöket stb beruházni,a munkámhoz..és nem maradnék ettől függetlenül 4fal között viszont én oszthatnám be az időmet úgy ahogy szeretném...szval ha lehetne itthon lennék.
Én csupán véleményeket szerettem volna olyan emberektől akiket esetleg aggaszt a dolog és ők is szeretnének még maradni addig amíg csak lehet ha lehetne akkor 3évig..Ne lepasszolni bölcsibe vagy megőrzőbe..ahol 30gyerek jut 2dadusra..mert nekem ne mondja senki,hogy ott odafigyelnek úgy rá ahogy én itthon..na majd folyt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!