Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 4D vagy kombinált teszt?

4D vagy kombinált teszt?

Figyelt kérdés
Genetikai uh-n ha jó lesz a tarkóredő mérete akkor is kell a kombinált teszt? Mit szűr még az ki az down és az edwards kórón kívül? Mert azt a genetikai uh is kimutatja. Meg gondoltam a 4D-re ahol abból az árból szupi géppel vizsgálják a babát és még láthatom én is :)
2015. nov. 13. 15:04
 1/5 anonim ***** válasza:
Ami látszik 4D-n az látszik 2D-n is ebben a korban. A tarkóredő meg az orrcsont a lényeg. A kombinált teszt emelett egy vévértel, ahol nézik a szabad B-hcg szintet, PAPP-A szintet, a tarkóredő méretét és ez alapján adnak neked egy arányszámot.
2015. nov. 13. 15:08
 2/5 A kérdező kommentje:
De csak akkor beteg a baba ha a tarkóredő meg az orrcsont nem jó nem? Ha mondjuk azok jók akkor a kombinált teszt sem mutatná azt hogy beteg a baba? Vagy volt olyan is már és beteg is lett?
2015. nov. 13. 15:15
 3/5 anonim ***** válasza:
Uh-on nem feltétlenül látnak mindent.
2015. nov. 13. 16:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy mutatja, sokaknak jó a tarkóredő, mégis rossz eredmény jön ki. Amúgy én nem akarlak rávenni, én se akartam kombináltat, végül az orvosom meggyőzött, bár utólag is azt mondom, hogy nem volt értelme. Csak hogy értsd, hogy más a 2 dolog. Ha nem tartanád meg a beteg babát, akkor csináltass egy kombináltat is, az a 10 ezer plusszba, nem nagy valami.
2015. nov. 13. 16:58
 5/5 A kérdező kommentje:
mindenképp megtartanám ha van esélye az életre. a pénzt már félretettem a tesztre :) csak szeretném tudni hogy van-e értelme. az előzőnél is csináltattam aztán az afp-be meg ugyanaz volt. de már afp sincs..
2015. nov. 13. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!