Epepangásom van és Májfunkciós értékem 202, nem csinálnak az orvosok semmit, mi tévő legyek?
3 éve amikor a kisfiamat vártam a 34. héten kórházba kerültem epepangás miatt. Nekem is elég durva értékeim voltak, talán még a papírjaim is megvannak, 50-60-as értékek helyett 300-400-as értékeim voltak. Nálam pénteken kezdődött viszketéssel, hétfőn mentem háziorvoshoz aki azonnal vérvételre küldött, az eredménnyel elmentem a nőgyógyászhoz is (körzeti, nem fogadott) aki közölte hogy uh és 3 nap múlva újra vérvizsgálat, ha rosszabbodnak az értékek azonnal beküld kórházba. Az uh-on nem látszott semmi rossz az epén körül viszont a vérvételem rosszabb lett így a hét végén már kórházban is voltam. Bementünk, megmutattam a papírjaimat és már akartak is császározni, a fél kórház körülöttem zsongott, mindenki filózott hogy te jó isten mi legyen... Aztán befektettek, uh, a baba teljesen elnyomta az epevezetékemet, kaptam én is ursofalkot és egy másik gyógyszert, Legalon a neve. Végül úgy döntöttek hogy amíg nem vagyok rosszul nem császároznak meg, minden nap számít a babának, de minden reggel vettek vért és figyeltek. 1-2 nap után jobbak lettek az értékeim de csak minimálisan, 3 hét gyógyszer szedés után kerültek az értékeim normál tartományba, akkor engedtek haza, itthon még kellett szednem mindkét gyógyszert egészen szülés utánig.
Az epepangástól a babának most nincs baja, neked annál inkább, súlyosbodhat a helyzet és akár életveszélyben is lehetsz, ha te életveszélybe kerülsz a baba is életveszélybe kerül.
Gondolom fáj az oldalad is nem? Nekem az volt a legrosszabb.
Feküdj, sokat, a bal oldaladra, jobb kéz a fej fölé hogy fel lélegezhessen az epéd. Én alig kelhettem fel, kötelező fekvésre voltam ítélve.
Ja, és azonnal menj el egy másik orvoshoz. Nem is értem, nálatok legyintenek rá, nálunk azt sem tudták hogy mit csináljanak annyira beparáztak az orvosok...
Írj majd hogy mi van veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!