Károsodhat a babám egészsége a szmogtól? Van itt olyan, akinek a terhessége alatt volt szmogriadó, és volt ennek valamilyen hatása a babájára?
Szerintem ne aggódj,igaz,hogy a szmog nem túl egészséges,de azért nem is olyan káros,hogy ennyire aggódni kelljen miatta.Az pl sokkal károsabb lenne,ha cigiznél.Vagy gondolj Kínára/Japánra,ott milyen durva szmog szokott lenni,mégis ott az egyik legmagasabb az átlag életkor.Egyébként ha tényleg ennyire irritálja az orrod,akkor próbálj meg hajnalban szellőztetni,utána meg ne nyissatok ablakot:)
Boldog babavárást:)
Köszönöm, igyekszem megnyugodni :)
Sajnos csukott ablaknál is érzem, mert van szellőzőnyílás az ablakon, amin húz be a levegő. Persze értem, hogy kell, hogy ne legyen penészes a fal (ami szintén káros lenne a babára is), csak hát most inkább hátrány, mint előny.
Annyiban egyetertek az elottem szolokkal, hogy tenyleg nem tudod kivedeni a mai kor artalmait. Ettol fuggetlenul sajnos tenyleg borzalmas a szmog pesten. Es nem lehet azt mondani hogy nem art. Sajnos nagyon is. En kulfoldon elek, az alpokban. Amint hazamegyek latogatoba, mindig beteg leszek, a tudom erzekeny lesz, ugy sipolok mint aki elszivott egy doboz cigit. Es a hangszalaimon is kiujulnak a csomok. Es raadasul videken, ahol sokkal jobb a levego. Mig otthon eltunk ezek a dolgok nem tuntek fel. Viszont a kivalo alpesi levegot megszoktam, igy egy par het otthon es ezeket a tuneteket produkalom.
Egyebkent pl kinaban nem a varoslakok, hanem a falvakban, hegyekben elok huzzak felfele az atlagot.
Oszi szmogos idoben jobb napkozben szelloztetni, meg ha felsz is a sok auto miatt, de este es hajnali kora reggeli orakban lenyomodik a szmog, ha felszallt a kod es kitisztult a levego akkor erdemes. A deli orakban a legjobb a levego, ezt barmely idojarasjelentesben elmondjak.
Igen, azt én is olvastam, hogy 11 és 14 óra között kell szellőztetni, akkor szoktam.
Köszi mindenkinek a választ, tudom, hogy sok mindent nem tudok tenni... Remélem holnap meg kedden tényleg lesz szél, és akkor talán jobb lesz a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!