Szerintetek van alapja: sok guggolás=könnyű szülés?
Nemrég "nagyon vidéken" voltunk ahol a rokonom szomszéd nénije "elkapott" az utcán :)
Állítólag régen otthon segített a szüléseknél.
Azt mondta, hogy hallgassak rá, amennyit csak tudok guggoljak, még a terhesség alatt, mert nagyon könnyű és gyors szülésem lesz :)
Tudom, lehet alapja az ő tudásuknak is, rá is kérdezek a dokimnál, mert ha segít akkor guggolok én :)
De szerintetek van/lehet alapja???
(amúgy 4. baba, az első 3-ból csak 1 szülésem volt leányálom-40 perces- a többi nehéz volt)
Terhesség alatt szerintem semmiképpen ne gyakorold.
Ha majd ott leszel a vajúdás részében, akkor meg nálunk speciel volt szülést elősegítő labda, annak kb. ugyanez volt a hatása és tényleg sokat segített, bár így is sajnos császár lett, de a tágulást mindenképpen elősegítette. De azért terhesen nem guggolgatnák, mert sosem lehet tudni. Megterhelő lehet. Én nem kockáztatnék semmit.
Nem tudom...igazából nem mondta meg, hogy miért :)
Azt tudom, hogy vajúdásnál jó, kipróbáltam :)
Hát lehet, hogy ez is egy amolyan régies praktika :)
Szia!
Én járok kismama jógára. Ott az oktató azt mondta, hogy zárt térddel lehet csak guggolni terhesség alatt (de ugye egy idő után a pocak miatt ezt nem fogod tudni). Nyitott térddel csak a vajúdási szakaszban lehet. Nem kérdeztem akkor rá az okára, mert igazából terhesség előtt se nagyon guggolgattam, fáj a térdem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!