A kispesti sztk-ba nőgyógyászatra jár valaki dr Hajdu Zsolthoz? Vagy dr Ita Jenőhöz? Véleményeket szeretnék kérni erről a két orvosról
Egyetértek, a stílus maga az ember. Pontosan a stílusával volt bajom, az ő stílusára reagálva kapta tőlem a "pasas" jelzőt. Mint említettem, nekem is volt már dolgom orvossal, és a viselkedés ég és föld. Az a helyzet, hogy az egy (nem kettő) évvel ezelőtt történtek igen mély nyomot hagytak bennem, talán nem véletlen, hogy emlékeztem rá. Amúgy sem szokott gondot okozni az emlékek felidézése, bár az idő általában megszépíti, enyhíti a dolgokat, de ezt nem tudta.
Csak tájékoztatásul közlöm, hogy engedélyeztem az email küldés lehetőségét a válaszaim végén, ennyi legyen elég egy anonim oldalon. Az, hogy nem email-ben, hanem az oldalon reklámozza a doktor urat valamennyi hozzászólásban (nyilvánvaló, hogy a pozitív hozzászólások mind Öntől származnak, még ha menet közben új azonosítóval lépett is be) számomra egyértelműen arra utal, hogy csak dühből próbál engem befeketíteni, csak mert a véleményem nem vet jó fényt a doktor úrra.
Zárójelben jegyzem meg, hogy mivel szabad orvosválasztás van, a kérdező egyszerűen azért kérdezett pont erre a két orvosra rá, mert rájuk volt kíváncsi. Kérdezhetett volna csak egyikükre is, ehhez is joga van.
Nagyon sajnálom, hogy nem készült felvétel a doktor úr viselkedéséről, lehet most meg tudnám Önt is lepni, ha már ilyen hősiesen védelmezi.
Ha figyelmesen elolvassa a hozzászólásaimat, akkor az is fel fog tűnni, hogy nem mások véleményén háborodtam fel, hanem azon, hogy a doktor úr védelmezése közben engem szapult. Felnőtt, és értelmes emberként kikérem magamnak, hogy egy ismeretlen megkérdőjelezze a tisztességemet, és a szavahihetőségemet, csak azért, mert nem tetszik neki, hogy az övétől eltérő a véleményem.
Végszóként annyit, hogy ez a vitatkozás, ami itt zajlik, elég szánalmas, úgyhogy részemről ez az utolsó hozzászólás a témához. További szép napot.
Sziasztok.
Sajnálattal olvasom,hogy az Ita doktor úrról ilyen véleményeket írnak.Szerintem a kérdés arról szólt,hogy jó orvos e a Hajdú,vagy az Ita doktor.A Hajdú doktor urat nem ismerem,úgyhogy róla nem tudok véleményt alkotni.Én Dr Ita Jenőnél szültem,és mindenkinek csak ajánlani tudom.Nem kellen ilyen "lejárató kampányt" írni róla.Egyszer is megértettük,hogy nektek nem jött be.Csak azt nem értem,hogy miért nem az írja le a véleményét,aki átélte a helyzetet?Na mindegy.
A doktor úr ott volt mellettem,és mindenben segített a 9 hónap alatt.Éjjel-nappal a segítségemre volt.A szülésem úgy zajlott,ahogy az a nagy könyvben meg volt írva.Igaz,nekem is segített,hogy gyorsabb legyen a szülésem.De ha ez baj valakinek,akkor nála van a probléma.Inkább szenvedtem 6 órát,mint 26-ot.Nekem is a megbízott orvosom volt,és ezt tudjuk,hogy anyagi vonzalommal jár,de megérte.A kórházban is meglátogatott,és rám volt kíváncsi,nem a pénzemre.
Nagy felelőség van rajta,amikor egy érzékeny magzatról van szó.És ez az ő idegrendszerét is kikészítheti.Minden embernek van jó,és rossz napja.Nagyon sok kismama van az ő keze alatt,és szerintem nem véletlen van ebben a szakmában ilyen régen.Sokan meg vannak vele elégedve,és több gyereknek is nála adtak életet.
A kérdésre válaszolva,igen JÓ ORVOS a doktor úr.Figyelmes,segítőkész,és ami nem utolsó ért a dolgához.Jól jár vele,az aki őt választja.Nem véletlenül 14 éve az orvosom.
Kedves névtelenség mögé bújó rágalmazó!
Véletlenül találtam rá erre az oldalra, erre a kategóriára, végigolvastam, és mélységesen fel vagyok háborodva. Nem is értem, hogy mernek ismeretlenül, informálatlanul pálcát törni egy másik ember fölött. Főleg úgy, hogy nem a saját bőrükön tapasztalják meg azt, amiről írnak, csak hallottam, meg (messziről) láttam, stb.
4,5 éve, 41 évesen vállaltam az első gyermekemet, mert előtte sosem akartam, nem voltak anyai ösztönök. Természetesen a szóban forgó „bunkón társalgó pasast” választottam, ismervén a régi (már nem Kispesten dolgozó) nőgyógyászokat. Sosem voltam híve a paraszolvenciának, ki is faggattam az asszisztenseket az éppen aktuális procedúrákról. Tudni kell rólam, hogy nyers, modortalan, és igen közvetlen, szókimondó vagyok. A megismert információk után felkértem a „dokit”, legyen az orvosom. Közöltem vele, hisztis nőszemély vagyok, nem mehet szabadságra, meg sehova, a rendelkezésemre kell állnia, míg meg nem születik a gyerek. Azonnal ugrania kell, ha megindul a szülés (mert van az ismeretségemben olyan Anyuka, akinek mozgássérült gyermeke született az általa választott orvos hanyagsága miatt).
Nos, mindezen igényeim után is elvállalta, hogy az orvosom legyen, és ha hiszed, ha nem, minden úgy történt, ahogy én szerettem volna. Igaz, nem voltam annyira nyűgös kismama, de sokszor „zaklattam” a telefonjaimmal, meg a rendeléseken, ha valami kínom volt. Persze pénzt nem adtam, hiszen írtam feljebb, nem vagyok híve. Az én olvasatomban azért esküdtek fel, hogy életeket mentsenek, nem a pénzért.
Más, szintén az SZTK-ban rendelő nőgyógyász a frászt hozta rám, amikor a „dokit” helyettesítette a szabadsága alatt, pedig csak táppénzes papírért mentem, panaszmentesen.
Mégsem nyitottam lejárató kampányt ellene, pedig mint későn szülést vállaló, veszélyeztetett kismama, akár meg is tehettem volna.
Kíváncsivá tett, hogyan vezette le Ita doki a szülést, ha folyamatosan a markát tartotta, és hogyan is tágított két kézzel, a folyamatos maroktartással egy időben. Tán még a keze is remegett? „Csúnya” gátvágás? Mit szeretett volna a hölgy, Kalocsai, vagy Matyó hímzést? Nem vagyok orvos, de mint laikus gondolom, hogy akkor, amikor jön a baba, nincs arra idő, hogy sublerral kiméregesse a mértani közepet, hogy a vágás még esztétikus is legyen.
„Beesett a műtőbe”? Mit gondolt az anyuka, hogy a doki az egész életét a kórházban tölti éjjel-nappal? Ha Ön siet valahova, akkor nem beesik, amikor megérkezik? Na persze, Önnek biztosan nincs még gyermeke, de majd ha lesz, megnézném, hogy miket is vár el az orvosától. Jah … el ne mondja senkinek, hogy elindított egy ilyen „kampányt” a Neten, mert sosem talál magának épeszű orvost, aki elvállalná szülése levezetését. Ilyen esetek után komolyan mondom, hogy minden féle hivatalos irattal biztosítanám be magam a dokik helyében, hogy még csak véletlenül se lehessen semmibe belekötni. Elnézést kérek a szarkazmusomért, de egyszerűen nem kapok szikrát.
Ezt a kérdést a dokikról fel lehetett volna tenni névtelenül, és a privát E-mail-ekben lelevelezgetni már nevekkel, hogy senki se legyen meghurcolva ok nélkül.
Egészségügyben is dolgozóként ismerek egy csomó orvost, de az Ita doki azon „ritka faj” közé tartozik, aki emberséges, figyelmes, lelkiismeretes, és nem utolsó sorban emberszámba veszi a pácienseit, nem gondolja magáról, hogy Ő fingja a passzátszelet, mint általában sok, magát Istennek képzelő orvos. (Minden orvostól elnézést kérek, akinek nem inge, ne vegye magára, aki meg ilyen az ….. elmélkedjen el kicsit!)
Nem ismerem az Ita doktor anyagi helyzetét, de ha egyszer már elrontottuk az orvosokat a hálapénzzel, akkor nem kellene később ez miatt morgolódni. Köztudott, hogy a fogadott szülészorvosoknak van „tarifájuk”, és ha ez nem tetszik valakinek, akkor egyszerűen nem kell felfogadni. Viszont ha már megegyeztek, akkor igen is „bunkó” dolog a végén fizetés nélkül távozni.
Nem vagyok én sem milliomos, de természetesnek veszem, ha egészséges gyermeknek adok életet a doki és a szülésznő segítségével, akkor ezt valahogy meghálálom mindkettőnek. Ki így, ki úgy teszi ezt, a lényeg a gesztus.
A mai napig az Ita doktorhoz járok, és bátran ajánlom ismerőseimnek, én is rá merném bízni az életemet az eddigi tapasztalataim alapján.
Legyen ez a lejárató kampány tanulságul mindenkinek, először tudjunk meg mindent a meghurcolni kívánt személyről, mielőtt nevén nevezzük, és kellemetlen helyzetbe hoznánk.
Remélem, hogy Ita doktornak nem lesz ebből semmilyen kára, sőt kívánom, hogy ettől legyen még több hölgy, aki nála vállalja az Anyaságot!
Jó egészséget kívánok a csúnya gátvágással rendelkező Anyukának és egészséges csemetéjének!
Neked is, aki ezt a lavinát elindítottad, s kérlek, gondolkozz el, mit is tennél a doki helyében!
Ezt hívják empátiának. Gyakorold!
Üdvözlettel: Bernát Zsuzsa
Megdöbbenve olvastam az első válaszoló véleményét.
Megosztom én is az enyémet, ami elég friss, mivel 3 és fél hete szültem az Ita doktor úrnál.
Terhesgondozásra végig hozzá jártam az SZTK-ba, mindennel meg voltam elégedve. Nagyon kedves és körültekintő orvosnak ismertem meg. Mindig éreztem, hogy nála biztoságban vagyok, elnyerte a bizalmamat.
25 hetesen felkértem, hogy legyen a szülészorvosom és segítsen világra hozni a kisbabámat.
Bármikor fordulhattam hozzá a kérdéseimmel, akár a mobilján is.
A szülés előtt 2 nappal megvizsgált és még mindent rendben talált, szülésnek jele sem volt és még volt is 2 hetem hátra.
De így is tájékoztatott, hogy a hétvégére vidékre utazik, de ne aggódjak bármi van jön hozzám rögtön.
Természetesen így is történt a kisfiam megunta a bentlétet, így vasárnap reggel útnak indult.
Hívtam is Ita doktor úrat, aki valóban jött fel hozzám vidékről. És míg a kórházba nem ért folyamatosan hívott telefonon engem is és a szülésznőt is, hogy hogyan állunk.
A szülés már amennyire lehet ilyet mondani tökéletesen zajlott le. És örülök, hogy természetes úton fájdalomcsillapító nélkül a doktor úr segítségével világra tudtam hozni a kisbabámat (hozzáteszem a vajúdás alatt már többen emlegették a császár lehetőségét, de a doktor úr kitartott amellett, hogy ezt el tudjuk kerülni).
Természeseten mivel ÉN kértem fel a doktor úrat a szüléshez, ezt honoráltuk is. Ez a mai világba sajnos egy teljesen természetes dolog, de ezért nem az orvosok a hibásak.
Ja még a gátmetszésről annyit, hogy 2 héttel a szülés után már nem is éreztem, és meg akartam nézni tükörbe, de nem találtam, olyan szép a vágás.
Sziasztok! Szeretném én is leírni a tapasztalataimat a Kérdezőnek. Hajdu dr. urat nem ismerem, viszont Dr Ita Jenőt igen. Hozzá jártam 2008-ban terhesgondozásra, és nála szültem a kislányomat. Csak pozitív dolgokat tudok mondani, egy végtelenül alapos, tapasztalt szülész-nőgyógyász, mindemellett emberséges, figyelmes és közvetlen. Hajlamos voltam szinte mindent túlaggódni, és nagyon jó volt, hogy mindent elmondhattam, megkérdezhettem tőle, komolyan vett, és megválaszolt, elmagyarázott minden (néha butus) kérdésemre a választ. Mellette éreztem a babát és magamat maximális biztonságban. Sokszor már a puszta jelenléte megnyugtatott. Farfekvés miatt császáros lett a babám, és a műtét előtt is végig mellettem volt, fogta a kezem, utána a kórházban mindennap meglátogatott, kedves szavai és odafigyelése nekem nagyon sokat jelentett. Bármikor újrakezdeném vele, remélem, alkalmam is lesz rá, és a második babámat is nála szülhetem majd.
Ez az én személyes tapasztalatom, az viszont nem lehet a puszta véletlen műve, hogy ha ő rendel, akkor dugig van a rendelő... :-)
A legutóbbi hozzászólásra kontráznék. Több, mint tíz éve vagyok Ita Doktor Úr betege és most márciusban nála született a kislányom is. Én soha semmi kivetnivalót nem találtam sem a munkájában, sem a hozzáállásában, olyannyira, hogy amikor terhes lettem, nem is volt kérdés, hogy nála szeretnék majd szülni. A magánrendelésére jártam attól kezdve, de igazából csak azért, mert az SZTK-ban a többórás várakozást nem tudtam bevállalni. Viszont az SZTK-ban is megkaptam ugyanazt az odafigyelést, ahol "nem tartotta a markát". a Magánrendelés más, de én ezt választottam, onnantól kezdve bármi kérdésem, panaszom volt, mindig hivhattam, egyből fogadott és tényleg odafigyelt Rám.
Császármetszéssel született a kislányom és mind a műtét, mind a felépülésem simán ment, és nem jött Ita Doktor, hogy ennyi meg annyi lesz a műtét ára, mi a párommal úgy éreztük, hogy a magunk módján azért kifejezzük a hálánkat. De azt a fajta anyagiasságot, amit itt olvasok néhány hozzászólásban, nem tapasztaltam. Ja, és a szakmai tudásáról még annyit, hogy nőgyógyászati műtétem is volt nála sok éve, minden gond nélkül felgyógyultam, a császármetszés után is három nappal már jöttem-mentem, szoptattam.
Hajdú doktort nem ismerem, de Ita Doktort Én csak ajánlani tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!