Miért úgy fogalmaz néhány internetes oldal pl.5+3 hetes terhességnél, hogy az az 5. hét? Oké, hogy 5 hetes, de az már a hatoDIK hét.
Na ebbe én is belekeveredtem pàrszor.
Németországban élek, itt úgy van ahogy te is írod pl. 6+3 az 7. terhességi hét, otthon még csak a hatodik.
Van 2 applikációm a telefonon ami mutatja a magzat fejlődését, az egyik 6. a másik 7. hétként számolja :-D
Őszintén, nem mindegy?
Ennél szerintem értelmesebb kérdés lenne, hogy a hónapokat hogy számoljuk. Négyhetesével? Szüléstől visszafelé vagy fogantatástól?
Nem kotekedes, csak erdekesseg kedveert irom, hogy a 8. valaszolo pont belekeveredett a sajat magyarazataba. Ami ez volt:
"0-6 napon vagy az első hétben!
2-2+6 hetesen a 2. hétben!
3-3+6 a 3. hétben! "
Nem maradt ki veletlenul a 0-6 nap utan az 1 hettol 1 het 6 napig terjedo idoszak? Mert az a masodik het, a 2-2+6 mar a harmadik. :)
Egybkent igazad van kerdezo, valoban sok helyen hasznaljak a hatodik, hetedik, stb het kifejezest, de en ugy vettem eszre, hogy csak pontatlansag miatt, de valojaban a betoltott hetekre gondolnak. Sajnos valoban sokan nincsenek tisztaban azzal, hogy a masodik nem egyenlo a kettovel.
Terhessegnel nem hasznaljuk igy, velemenyem szerint egy het tul rovid ahhoz, hogy szukseg legyen ra.
16-os én is láttam hogy saját magát hùzta csőbe a válaszadò,de nem akartam,hogy mégjobban darabokra szedjenek :)
Köszi a te válaszodat is,vannak még intelligens emberek! ;)
...talán hanyagságból, talán tudatlanságból fogalmaznak sokan helytelenül.
A varázsszavak: tőszámnév-sorszámnév (általános iskolai nyelvtan)
...sajnos nagyon sokszor olyat is lehet látni, amikor valaki ügybuzgóságában átesik a ló túloldalára és dupla vagy semmi alapon nem csak pontot tesz a számjegy után, hanem "-ik" képzővel is illeti. Ebből lesz a gyilkos kombó, a 6.-ik! Kiejtve hatodikIK!
Szörnyű volt még leírni is!!! ...amúgy sajnos szélmalomharc... :/
Utolsó neked is köszi azért. Olyan bosszantó volt, hogy nem tudtam elmagyarázni, amit akarok és mást választ kaptam a kérdésemre :D
"Hányadik hétben vagy?" "Hat hetes." Ez azt' értelmes! :D
Én igy szoktam válaszolni ha 5 betöltött hetem van és most töltöm a hatodikat:
Hány hetes vagy? - 5
Hányadik hétben vagy? -A hatodikban.
Mennyi idős terhes vagy? -5 hetes, nemsokára betöltöm a 6.-at
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!