Méhlepényem a mellső falon, MÉLYEN tapad, alsó pólusa a belső méhszájnál végződik, ez okozhat problémát?
Sziasztok!
24 hetes terhes vagyok, ma voltam ultrahangon. A doki szerint a méhlepényem túl mélyen tapadt, közel a méhszájhoz. Annyit említett, hogy reméli, feljebb csúszik a méhlepény...
Az esetek döntő többségében feljebb is szokott csúszni, tényleg.
Maga a mélyen tapadó méhlepény a babára nézve nem veszélyes a terhesség alatt. Szülésnél azonban igen, mert idejekorán leválhat, vagy a baba útjába kerülhet, aki ettől nem tud megszületni hüvelyi úton. Ha nem csúszik feljebb, akkor az orvos mindenképp császármetszést fog végezni, ezt nem lehet elkerülni.
Addig meg gondolom, említette, hogy ne éljetek szexuális életet.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, azóta már megjártam a védőnőt is. Ő azt mondta, hogy ha vérzést tapasztalok, azonnal menjek kórházba. (amúgy is ezt tenném).
A szexről nem beszélt se a doki, se a védőnő, tehát nem tiltották meg egyelőre.
Annyit mondtak, hogy pihenjek sokat, ne emelgessek stb.
Én tegnap voltam uh-on és szó szerint ugyenez a helyzet a méhlepényemmel. Ilyenkor tilos a szex, doki és védőnő is mondta. Sokat kell pihenni, és lehet hogy feljebb megy, de nekem egyre lejjebb van. 13 hetesen mélyen a méhszájhoz közel volt, most meg már eléri a méhszájat.
Babára nincs veszéllyel, csak császár lesz ha lent marad.
Utolsónak!
Akkor te is hasonló helyzetben vagy. :( Azért mérges vagyok a dokimra és a védőnőmre is, hogy a szexről nem beszéltek a problémával kapcsolatban. Utána néztem a neten, és ugyanazt írták, mint te. Hogy ilyenkor nem ajánlatos a nemi élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!