Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 13 hetes terhes vagyok,...

13 hetes terhes vagyok, meddig kell szedni a folsavat és a magneB6-ot? Lehet a terhesség végéig? Más vitamint nem szedek.

Figyelt kérdés
2008. szept. 11. 08:06
 1/4 anonim ***** válasza:

szia! nyugodtan szedheted a terhesség végéig, de olyan is van aki a folsavat abbahagyja az első trimeszter vége felé. Szerintem a MagneB6-t szedjed, az jó a görcsök, méhösszehúzódások és a hangulatingadozások csökkentésére, kiküszöbölésére is.

Lehet, hogy később még szükséged lesz vasra, kalciumra. Ezek amellett, hogy a babád fejlődését segítik, védik a te szervezetedet is, hiszen így nem ürülnek ki az ásványi anyag raktáraid.

Itt egy cikk a szükséges vitaminokról, ásványi anyagokról: [link]

Én szedek magzatvédő vitamint, és még amellett is volt arra szükség, hogy külön pótoljam a vasat, pedig odafigyelek az étkezésemre is.

Boldog babavárást!

2008. szept. 11. 08:21
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem azt mondta a doki, hogy a magneB6-ot folyamatosan szedjem, a folsavat viszont a 12. héten abbahagytam. Ekkorra ugyanis már kialakult mindene, amihez a folsav támogatása kell.
2008. szept. 11. 08:22
 3/4 anonim ***** válasza:
A folsav valóban főként arra kell, hogy kiküszöböljük a velőcsőzáródási rendellenességet, vagyis hogy ne nyitott gerinccel szülessen a pici. A záródási folyamat akkor problémás, ha a terhesség 23-26. napjáig nem alakul ki megfelelően a velőcső, szóval a folsav szedése leginkább a terhesség előtt és az első trimeszterben indokolt. A magnézium a görcsök ellen jó, de általában azt javasolják, hogy a 36. héttől fokozatosan abba kell hagyni a szedését. Valószínűleg azért, mert akkor már elvileg érett a baba a megszületésre, és ha gátoljuk a megfelelő görcsök kialakulását, kárt okozhatunk a babának.
2008. szept. 11. 09:59
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem is azt mondta a doki h a 12. hét után hagyjam abba a folsavat, de fokozatosan kell róla leszokni.
2008. okt. 7. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!