Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Negatív lett a toxoplazma...

Negatív lett a toxoplazma vizsgálat eredménye. Az orvos gyógyszert ad? Vagy csak akkor ha most fertőződöm meg? Két havonta kérjem nézzék meg nem-e kaptam el a vírust?

Figyelt kérdés
Elégé meg vagyok lepődve, hogy nem kaptam el, 4-5 éves korom óta van macskánk. Volt hogy velem aludtak nem voltak féregtelenítve. Tavaly óta van a párommal macsekunk igaz rendszeresen kap féregtelenítőt. Aggódok hogy elkapom. Be írtam a keresőbe is a toxoról miket kérdeztek már, több válaszban is olvastam, hogy nyugtatták a kismamát régóta van cica a háznál elkaphatta ez nem biztos. Sajnos! :-(
2008. szept. 9. 17:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom - remélem nem tévedek - a toxoplazma eredmény két értékből tevődik össze. az egyik az IgM-AT, a másik az IgA-At. Neked melyik lett negatív? Az első érték ha negatív az azt jelenti, hogy nem vagy fertőzött, ha a második pozitív akkor az azt, hogy korábban átestél már a fertőzésen és védett vagy, akkor meg nincs miért izgulj. Remélem jól tudom, és tudtam segíteni.
2008. szept. 9. 17:56
 2/5 A kérdező kommentje:
Igm: Nem reaktív. Alatta: IgG: <5,00IU/ml <6,50 Valid ez van a papíron. Biztosra gondoltuk, hogy megkaptam már hát ez van. De tényleg két havonta kérjem nézzék meg. Elhajtanak lehet! Így is a nőgyógyászaton nem tetszett a dokinak hogy szeretném megnézetni.
2008. szept. 9. 20:06
 3/5 anonim ***** válasza:
Érdekes teremtmény ez a doki... Nálunk, Szegeden automatikusan nézik mindenkinek, és akinek negatív - mint nekem), az kéthavonta mehet vérvételre, ha akar, ha nem... Szerintem jogosan kéred, hogy vizsgáljanak rendszeresen. Nekem azt mondta a védőnő, hogy ha véletlen elkapnám a terhesség alatt, akkor adnak valamilyen gyógyszert, és a baba is kap valamit a születése után egy ideig. Egyébként minél később kapod el, annál kisebb eséllyel okoz bajt a babának, a védőnő szerint.
2008. szept. 9. 22:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is negatív lett a toxoplazma eredményem. Nekem akkor már azt mondta a védőnőm, hogy 1,5-2 havonta ismételni KELL!! A papírokra az van írva, hogy ismetlése javasolt terhesség esetén.

De tényleg érdekes az egész. Én somogyi vagyok, de zalában dolgozom. Somogyi a védőnőm, de uh-ra a munkahelyem miatt zalába járok, és más vizsgálatokat is is itt akartam elvégeztetni, hogy ne kelljen szabit kérnem miattuk. Az első vérvételekkel nem volt gond, levették, (igaz az eredményekért nekem kellett futkosni, mert Zala és Somogy között nem működik a posta úgy tűnik)Aztán amikor a toxo ismétlésére mentem, megkérdezték hol a csekk? Én meg néztem értetlenül, mert elvileg a védőnőnek kellett volna adnia, de nem adott. Felhívtam: azt mondta, neki nincsen csekkje, mert Somogyban ez a vérvétel ingyenes. Úgyhogy Somogyba megyek azután vérvételre, uh-ra zalába, szülni is Zalában fogok, mert dokihoz is ide járok.

Most ezt csak azért írtam le, hogy lássuk: TELJESEN EGYSÉGES ÉS INGYENES A TERHESGONDOZÁS MAGYARORSZÁGON!

2008. szept. 10. 12:51
 5/5 anonim ***** válasza:

Bocsi, még az előző vagyok! MINDENKÉPP MENJ, ÉS ISMÉTELTESD A VIZSGÁLATOT, MEG KELL CSINÁLNIUK!!!! ÉS EZ A TE ÉS A BABÁD ÉRDEKE IS! NE HAGYD MAGAD!

29 HETES KISMAMA

2008. szept. 10. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!