Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 30 hetes terhes vagyok....

30 hetes terhes vagyok. Fogadott orvosom van, és apás szülést tervezünk. Érdemes szülésznőt is fogadni? Tapasztalataitok várnám. Sajnos teljesen tanácstalan vagyok.

Figyelt kérdés
Első körben, inkább afelé hajlok, hogy nem kérek fel. Érdekelne, ki mit gondol? Mik a tapasztalatok?
2015. szept. 20. 22:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi fogadtunk, nem bántuk meg. Egyrészt már az összes nst-t a végén ő csinálta, és nekem a végén már 2-3 naponta kellett járnom, így egyszerűbb volt, nem kellett várnom, közben tudtunk beszélgetni a szülésről. Nekem fontos volt, hogy ismerős arcok vegyenek körül, akik ismerik az előzményeimet (sajnos voltak), akik biztatnak, és valóban mellettem állnak. Nekem az is fontos volt, hogy kevés ember előtt kelljen kitárulkoznom. Tudom, hogy egyesek szerint szüléskor nem szégyenlős az ember, hát én az voltam, sajnálom. Így például azt is el tudtuk intézni, hogy senki más ne legyen bent, csak az orvosom, szülésznőm és a végén a csecsemősnővér (ha baj lett volna, az más helyzet természetesen). Nekem fontos volt, hogy ne legyen tolongás, ne mindig az fusson be, akinek éppen eszébe jut. Én nem akartam lutrizni, mert lehet, hogy az ügyeletes is egy tündér lett volna, de lehet, hogy pont nem. Sokat segített egyébként, a vajúdás alatt inkább ő volt velem, de ezt előre meg is beszéltem az orvossal, jó tippeket adott, amivel megkönnyítette a dolgokat.
2015. szept. 20. 23:03
 2/7 Bella169 ***** válasza:

Én fogadtam. Nem bántam meg. A következőnél is megfogom fogadni. Volt persze dokim is.

Természetes szülésnél a szülésznő van inkàbb jelen. Ő segìt a vajúdás során. A kitolásnál mindketten ott vannak, de ha minden rendben megy nincs komplikáció akkor ott is a szülésznőé a terep. A doki komplikáció esetén varràsnàl és esetleges császárnál jön a képbe.

2015. szept. 20. 23:09
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem is volt mindkettő, nem bántam meg. A szülés fájdalmas, hosszú volt, a kitolás is 45 perc, de bennem mégis jó élményként maradt meg, mert a doki és a szülésznő emberileg és szakmailag is mindent megtettek, h ez így legyen.
2015. szept. 20. 23:11
 4/7 anonim ***** válasza:
Mi is akartunk,de mire eldöntöttük kifutottunk az időből,mert legkésőbb a 7. hónapig kellett volna megkeresnünk. De nem éreztem,hogy hátrányban lettem volna. Ugyanúgy megcsinálta a dolgát,kedves volt,próbált segíteni,tanácsokat adni,hogy mit,mikor és hogyan csináljak,hogy ne fájjon annyira és minnél hamarabb "túl legyek" rajta.
2015. szept. 21. 00:15
 5/7 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok,dokit sem fogadtunk,de ott sem éreztem különbséget. Sokszor fordult elő,hogy én már végeztem,amikor az akinek volt orvosa már 1 órája ott ült,én addig letudtam az nst-t,megvizsgáltak,feltettem a kérdéseimet,kényelmesen felvettem a kabátot,stb.,szegény meg ott ült. A szülésnél bejött az ügyeletes doki,életemben nem találkoztam még olyan udvarias,tisztelettudó és szakmailag is helytálló emberrel. Segített a kitolásnál is. Finoman nyomta kifelé a kicsit,amikor nyomnom kellett,aztán ő varrt,végig beszélt hozzám ő is,és sokszor rám nézett a vajúdás alatt. Az első fájástól odáig,hogy kibújt a kisasszony,17 óra telt el. Ebből 7 óra 40 percet voltam a szülőszobán. Ezalatt sokszor bejött,megkérdezte,hogy engedem-e,hogy megvizsgáljon,hogy mi a helyzet,nincs-e gond,stb.
2015. szept. 21. 00:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem csak fogadott orvosom lesz.
2015. szept. 22. 10:49
 7/7 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítségét!
2015. szept. 24. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!