Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jogosan esik rosszul, ha a...

Jogosan esik rosszul, ha a barátnőm nem nagyon érdeklődik a terhességem felől?

Figyelt kérdés

Múlt pénteken voltam orvosnál, és meg se kérdezte, hogy mi a helyzet, mi van a babával, pedig tudta, hogy megyek, előtte beszéltünk róla. Meg amúgy is, nem nagyon szokott érdeklődni semmiről a terhességgel kapcsolatban.

Most ez csak az én terhes-hisztim, vagy jogosan esik rosszul?

Neki nincs gyereke, nem is tervez még egy jó ideig.

2015. szept. 14. 15:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
68%

én csak saját tapasztalatból tudom mondani, hogy a barátnőid elfelejtheted nagyjából - tisztelet a kivételnek.

Nekem 3 volt, szülés előtt, most egy maradt, azzal is havonta egyszer találkozunk...aki előtte a legjobb barátnőmnek mondta magát, fél éve nem jött el meglátogatni (nem olyan egyszerű a bejárás, de ő autóval tudna jönni), eygszer látta a lányom mióta megszületett, most már fel sem veszi nekem a telefont, pedig két naponta hívom hogy megkérdezzem mi van már vele...

szóval amíg nem lesz nekik is gyerekük, sajnos nem számíthatsz rájuk. És jogosan esik ez rosszul

2015. szept. 14. 16:56
 12/17 anonim ***** válasza:
52%
Nem kotelezo, hogy erdekelje. Lehet hogy eleve utalja a gyerekeket. Vagy szeretne o is, de neki meg nem lehet. Igazabol mindegy mi az oka, tartsd tiszteletben, es ha nem erdeklodik rola, akkor ne is beszelj neki errol. Biztosan van mas korulotted, akivel tudsz beszelgetni a terhessegedrol. Anyukaddal, novereddel, anyosoddal, ferjeddel vagy barkivel akit tenyleg erdekel.
2015. szept. 14. 17:05
 13/17 anonim ***** válasza:
Én nem várom meg, hogy kérdezzenek a barátnőim, elmesélem nekik úgy is. Én is ezt várnám a barátnőmtől, ne kelljen faggatni, meséljen és kész, mivel régebben fogalmam sem volt, mikor mi történik(nem is érdekelt,sőt...) terhesség alatt. Viszont ami bánt, hogy tudom nem örül nekem annyira a barátnőm, és ezért nem is okolom. Nem mutatja, de átérzem mit érez, és gyakran van lelkiismeret furdalásom, hogy én milyen örömmel beszélek róla, miközben ő szenved. Nekünk ugyanis véletlen babócáról van szó, ők meg évek óta próbálkoznak lombikkal és nem jön össze nekik a baba. Nagyon remélem hogy idén már sikerül nekik a baba, az mindent megoldana! Együtt tologathatnánk a babakocsit! :)
2015. szept. 14. 17:19
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Jelenleg én is terhes vagyok, de nem várom el (sőt kifejezetten zavar), ha hozzám hasonló kisgyermekes anyukák csak a terhességről vagy a gyerekről tudnak beszélgetni, mert jelenleg az életük fő témája. Elmegy, egyszer-kétszer, de nagyon zavaró, ha soha más témáról nem lehet beszélgetést kezdeményezni és lefolytatni (pl. mert a gyerek uralkodik a szülők figyelmén).

Bár minden "gyerek" témáról sok kortársamhoz képest sokat tájékozódom és emiatt mondhatom, hogy érdekel, de éppen annyira (ha nem jobban) érdekelnek közéleti, kulturális stb. témák.

2015. szept. 14. 17:33
 15/17 A kérdező kommentje:
Na jó, szögezzünk le valamit: nem várom el, hogy egész nap csak erről beszéljünk és én se beszélek egész nap erről, hiszen annyira nincs is miről. Sokkal többet beszélünk az ő munkahelyi gondjairól, a pasijáról, a szüleiről, a sulijáról, mint bármi másról. De igen, rosszul esett, hogy bár tudta, hogy megyek orvoshoz és mégsem kérdezte meg, hogy mi volt. De azóta megbeszéltük, azt mondta, hogy azért nem kérdezte, mert neki természetes volt, hogy minden rendben van... Na, nem haragszom én rá, csak kicsit most lehet érzékenyebb vagyok. És nem várom, hogy körülugráljon senki, de jól esett volna ha megkérdezi, hogy mi a helyzet, ennyi.
2015. szept. 14. 18:25
 16/17 anonim ***** válasza:
amikor még nekem nem volt gyerekem, én is azt éreztem(ahogy egy másik válaszoló is írta)hogy nem tudok mit kezdeni egy terhes nővel. ha mondta volna, hogy így a vizsgálatok meg úgy, az se mondott volna sokat, azt sem tudtam volna, hogy mit kérdezzek erre, meg egyáltalán, hogy kérdezni kellene e valamit..
2015. szept. 14. 20:55
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

*folyt.

de szóval amikor egy bnőm akive együtt buliztunk és egymást vigasztaltuk, ha épp valamelyikünk szerelmi bánatos olt, amikor terhes lett, én úgy éreztem, mintha elárulta volna a barátságunkat, nem fogunk már együtt bulizni, éjszakázni, egyszerűen szó nélkül hátat fordított és kiszállt. én csalódásként éltem meg, nem is tudtam ehhez neki mellé asszisztálni, a terhességről csak ennyit tudtam, hogy tuti nem fog jönni bulizni. és így is lett, csak a férje létezik már neki, meg a gyerekei, nem baj, de teljesen megváltozott.

2015. szept. 14. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!