Mi volt a külöbség az első és a második terhesség között?
Nekem mind a kettőnél erős hanyingerem volt és az elso babánál sokat aludtam. A masodiknal szinte csak a normat. Mind a kettőjüknél 18heten tudtam meg hogy lányok. Az elsonel jobban viseltem a terhesseget mint a masodiknal. Mert a masodik lejjebb tapadt. De a masodiknal jobb eredmenyeim voltak végig.
Az elsonel nem tudtam természetesen megszülni de most 2hete erkezett a pici őt már természetesen hoztam világra. 34honap van kettőjük között.
Elsönél (lány) semmi panaszom nem volt. Végig fitt voltam. Másodiknál(fiú) elején hányingerem volt. Hamarabb fáradtam. Lányomnál 27 kg szedtem fel fiamnál 17-et, talán azért is mert nem nagyon volt megállás a lányom mellett. Egyik terhességem alatt sem voltam kívánós.
Lányom simán született bár kaptam oxitocint fájásgyengeség miatt, vele fájásokkal indult. Fiamnál elfolyt a magzatvíz nála is kaptam oxitocint fájásgyengeség miatt de ő császárral lett meg mert meconiumos volt a m.víz. lányom 6 óra alatt meglett fiamnál 8 óra vajúdás után császároztak meg.
18 hónap van köztük. Fiam már 4 hónapos lányom 22.
1. terhességem csodás volt! Soha olyan jól nem éreztem magam, mint akkor. Nem voltak igazán tüneteim, nem voltam kívánós, nem voltam fáradékony, nem fájt semmim, talán csak az utolsó 3 hét volt nehezebb. De ennyi!
12. héten tippelték meg, hogy lány, 16. héten megerősítették. Pocakom a 23. hétig nem látszódott (56 kilóval kezdtem, 8 kilót híztam a végére).
A szülés magzatvízelfolyással indult a 41. héten, 9 óra alatt lett meg a lányom. Nehéz volt, fájt. Lányom 3300 gramm, 54 cm volt, 36-os fejkörfogattal.
2. terhességem borzasztó volt. Teli voltam minden tünettel, sok mindenem fájt, rosszul aludtam és egész nap fáradt voltam, kimerített az egész terhesség.
15 héten mondták először, hogy lány, 100%-ra biztos volt benne a doki. Pocakom a 18. héten kezdett látszódni (59 kilóval kezdtem, 8 kiló jött fel szintén).
A szülés szintén magzatvízelfolyással indult 37 hét 2 naposan, 6 óra alatt lett meg a lányom, sokkal könnyebb és gyorsabb szülés volt mint az első, bár tény, hogy intenzívebb is volt a fájdalom. Második lányom 3440 grammal, 56 centivel, 35-ös fejkörfogattal született.
Tehát nekem teljesen más volt a két terhességem, a két szülésem. Pedig mindkettő lány baba volt. :)
Egyik későn jött, másik hamar, egyikkel könnyű volt, másikkal nehéz...
Ja, és a gyerekek is teljesen mások. Egyik nehéz eset, másik meg "könnyű" természet. Hát szóval a genetika csodái. :)
1 terhesség (fiú): Semmi bajom nem volt, csak sokat híztam, ez magával hozta a magas vérnyomást de fehérjevizelés nélkül így csak 2 gyógyszert kellett szednem a 26.héttől.
2.terhesség ( lány): 5 hetet hánytam szinte végig.
Fogytam 4 kilót, acetonos lett a vizelet.
Csak az első 14 hétben kétszer voltam lázas beteg, pedig az előtt 5 éve nem voltam.
Utána 1 hónap alatt kétszer torokgyulladás, amit a legjobban utálok, mindig lidocainos strepsilsel vészelem át,most nem lehetett.
17.héttől kinyílt a külső méhszáj majd 30.héttől a középső.
Most 33 hetes vagyok, és 3 hete már leszakad a derekam, fáj a lábam és már nagyon várom a végét.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!